≡ Menu

Крит- близо ли е или далече?

Този въпрос сигурно изглежда малко странно. Реално остров Крит е на около 1200 км от София. В общи линии това си е доста път, ако тръгнем с кола, да не говорим, че трябва да се вземе и ферибот накрая (все пак е остров, нали?) и става едно безкрайно пътешествие. За любителите на този вид екскурзии едва ли е голямо предизвикателство- все пак историята познава и по-тежки случаи. За любителите на удобствата и бързината, обаче има и по-добър вариант. Това са чартърните почивки в Крит от България.

Какво означава чартърни почивки? Това е самолетна почивка, само че не с редовни линии, а на предварително заявена от туроператора дата, с конкретна дата на връщане. Тя обикновено е в съчетание с избор на хотели и видове изхранване. След кацане на остров Крит (в случая) отново туроператора Ви осигурява и организиран превоз до желания хотел.
С две думи за Вас остава единствено да сте на време на летището в София (тъй като обикновено чартърните програми за почивки на Крит са с полет от София) и след това единствено да внимавате да не изгорите на силното гръцко слънце.

А сега малко за самия Крит. Това е едно прелестно място, където историята, легендите и романтиката са си дали една безвременна среща.

Мястото е пропито с история, чиито полъх и до ден днешен можете да усетите в старите части на градчета като Ретимно- очарователно градче, в чиито център ще ви се иска да се изгубите и да не се намерите сред безброй малки, симпатични улички, спретнати заведения и китни магазинчета; или Ханя- бивша столица на острова, която е била венецианско пристанище. Останки от венецианския период има и в сегашната столица- Хераклион. Там има венецианска крепост, в миналото, построена да пази града от турците, а когато те все пак завладяват острова, превърната в затвор.

Островът е най-големият гръцки остров и за да се насладите на всички очарователни кътчета е хубаво или да се възползвате от организираните екскурзии или да наемете кола, което пък ще Ви даде доста независимост.

Каквото и да изберете, когато веднъж посетите Крит ще Ви се иска да се връщате там отново и отново.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!