≡ Menu

Крем за мазна кожа – дълбока хидратация на лицето

Повечето хора избягват да слагат крем за лице в случаите, в които имат твърде бързо омазняваща се кожа. Не малко се тези, които погрешно считат, че поставянето на крем само ще усложни положението и допълнително ще омазни кожата на лицето им. В действителност обаче, това е грешен шаблон на мислене и не е вярно. По-важното е какви продукти използвате. Така например, на пазара има много продукти за лице, които са предназначени да регулират омазняването и ще направят кожата Ви по-суха и чиста, а от там и по-лесна за поддържане. Всъщност, качественият крем за мазна кожа дори ще Ви помогне да се избавите от прекаленото омазняване и най-накрая лицето ви ще спре да изглежда лъскаво и неприятно на допир.

Твърде мазната кожа има изтощен и изморен вид. Тя няма хубав тен, понякога е склонна към зачервяване (това е по-известно като розея), а в редица случаи може да се появи акне, особено ако порите не се почистват добре и не се позволи цялата тази мазнина да излезе на вън. Преди да третирате кожата си с крем за мазно лице, най-добре е да почистите кожата добре в дълбочина. Можете да направите това с парна баня на лицето. Една възможност за добро почистване е да задържите лицето над купа с билков чай (например от лайка). Изпаренията ще отворят поврите и лицето ще се почисти качествено. След като го измиете и подсушите нанесете крема за мазна кожа.

Не бива да се безпокоите, че кожата Ви ще стане много суха след нанасянето на крема за мазна кожа. Тези продукти знаят как да балансират кожата така, че тя да бъде точно каквато трябва да е. Болшинството кремове за мазна кожа всъщност ще хидратират лицето Ви в дълбочина и много бързо ще почувствате кожата си по-млада и свежа. Всеки един крем за мазна кожа трябва да хидратира лицето в дълбочина иначе резултатът ще е временен и няма да сте доволни. Ако продуктът например изсуши лицето прекалено, то след това ще се омазнява дори още по-бързо от преди.

Някои кремове от този тип са дневни, докато други се нанасят вечер преди лягане. От Вас зависи кое ще изберете. Спрете се на продукт, който ви е по-удобен и лесен за използване. Експериментирайте с различни продукти и се спрете на онзи, който се отразява най-добре на кожата Ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!