≡ Menu

Конзола за мивка

Голямото разнообразие от модели мивки дава и много варианти за тяхното монтиране, според вида монтаж, за който са предназначени. Стандартните модели, изработени за стенно монтиране изискват и инсталирането на аксесоар, който да прикрива водопроводната система за отпадъчни води под мивката, така наречената конзола за мивка.

Освен, че прикрива тръбите и меките връзки, осигуряващи изтичането на използваната вода, конзолата завършва и интериора в банята като цяло. Може да бъде купена в комплект с мивката или като отделно изделие, като възможните варианти са различни в зависимост от особеностите на всяка баня.

Според формата конзолите условно се делят на няколко основни вида – ботуш, полуботуш и пиедестал. Според материала, от който се произведени – главно от санитарен фаянс /предотвратяващ, развитието и задържането на микроорганизми/, керамични, стъклени и други.

Ако изберете варианта за отделна покупка на конзолата от мивката, то препоръчително е да ги купите едновременно като внимателно съобразите размерите на мястото във вашето помещение, където ще бъдат монтирани.

Разнообразието от изделия правят осъществими най-различни комбинации между мивки и конзоли за тях. Определящо за вида на конзолата е разположението на водопроводната инсталация. Ако оттичането на водата е подово, което е и най-често срещания вариант, се избира голяма конзола, която покрива пространството между долната част на мивката и пода, където е канализационния отвор. При стенно разположение на канала, е възможно да се монтира и полуконзола, която не стига до пода на помещението, а завършва на нивото на стената, където връзката на мивката се съединява с инсталацията.

От по-нестандартните решения са конзолите тип „пиедестал“. Те са по-големи и могат да бъдат с размера на самата мивка по цялата си дължина. От материалите, придаващи оригинална визия са стъклото и прозрачните или имитиращи естествени повърхности пластмаси. Интересен е и изборът на цилиндрични, правоъгълни, конусовидни конзоли, които разчупват стандартите за обзавеждане и оборудване на помещението.

Голямо разнообразие от конзоли и всички необходими аксесоари може да намерите в магазина ни.

Уебсайта на фирмата се намира на адрес – посетете го!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!