≡ Menu

Компютрите имат и видео карти

Ако ви предстои да си купувате видео карта, с която да можете да играете последните излезли игри на пазара, VGA картата Ви трябва да е непременно 3D, нейните чипове да са базирани на Nvidia, Voodoo, Ati които са едни от най-известните марки VGA карти, 3D картата има възможност да чертае триизмерно.

видео карта ATI

геймърска видео карта ATI

По-старите 2D видео карти просто не могат да го правят. Конкуриращите се реномирани производители на видео карти възхваляват до небесата своите копроцесори и фирмен дизайн. Препоръчвам ви да разгледате някои компютърни и геймърски списания, ако планирате надстройване главно заради игри. За други приложения можете да се обърнете към съответния производител, с който искате да работите.

VGA ATI Radion цена

VGA ATI Radion

Инсталиране на видео карта за вашите компютри

Ако вашата дънна платка има вграден видео адаптер, може да се наложи да го деактивирате, преди да инсталирате новата видео карта. В противен случай ще се появи конфликт. Например някои дънни платки ви карат да изключвате вграденото видео с помощта на джъмпер или друг превключвател, други ще открият новите видео карти и ще деактивират вградената автоматично.

За да инсталирате видео карта първо изключете компютъра и извадете кабелите. Махнете капака на кутията. Разпознайте видео картата на вашия компютър. За да я откриете, погледнете в задната част на монитора. Проследете кабела свързващ монитора с компютъра. Той почти сигурно е свързан към видео картата. Ако не откриете видео карта, значи имате вградено видео. Такова обикновено имат бизнес компютрите. Извадете кабела на монитора от видео картата. Развъртете винта, придържащ видео картата. Заземете се чрез докосване на металното шаси а кутията.

компютър за геймъри

компютър за игри

С две ръце извадете картата от нейния слот. Това е деликатна операция. Ще се наложи да хванете платката от единия й край някъде в горната част и след това внимателно, но същевременно решително да я извадите от слота. Поставете старата карта на маса, не върху килим или мокет, за не се повреди от електрически шок. Внимателно пъхнете конектора на видео картата в подходящия слот на дънната платка на компютъра. Завинтете стабилно новата карта. Поставете отново кутията на компютъра и вържете кабелите. Рестартирайте компютъра. Вече можете спокойно да играете и най-сложните игри.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!