≡ Menu

Кои са начините за лечение на дизурия?

цистит

цистит

Дизурия или така наречения цистит е заболяване, което е свързано с развитието на бактериална инфекция, засягаща пикочните пътища. Специалистите занимаващи се с проблемите на дизурия са публикували полезна информация за симптомите и рисковите фактори причиняващи това състояние.

Лечението на цистит може да се извършва чрез естествени методи и пациентът трябва да бъде спокоен, че те не предизвикват никакви странични ефекти. Терапията продължава няколко дни и се съсредоточава в намаляване на болката и усещането за парене. Съществуват редица антибиотици на пазара, които обаче работят за облекчаване на симптомите, а не премахват основната причина за развитие на цистит.

При нормално здравословно състояние в пикочните пътища се развиват множество бактерии, които обаче са под контрол и не предизвикват инфекция. Когато има случаи на свръхрастеж на тези микроорганизми в уринарния тракт, тогава индивида изпитва пареща болка, която е симптом на заболяването.

При провеждане на лечение, първо трябва да се изяснят причините за развитие на дизурия. Това могат да бъдат сексуални контакти, лоша хигиена, диабет и др. Освен това трябва да се вземе предвид състоянието и здравето на пациента.

Природните методи за лечение на цистит са доста по-различни от стандартната медицина. За леки до умерени прояви на болестта могат да се следват следните начини:

–          Трябва да се консумира най-малко два литра вода на ден;

–          Прием на сок от червена боровинка е много важна част от лечението. Количеството е неограничено;

–          Избягвайте ароматизирани сапуни и гелове за къпане;

–          Нагряване на корема с топла вода, облекчава болката;

–          Приемайте витамин С всеки ден;

–          При нужда от уриниране, постарайте се да освободите пикочния мехур веднага;

Това са част от начините, които могат да бъдат ефикасни при облекчаване на симптомите на цистит. Въпреки всичко, ако състоянието ви се влошава, трябва да посетите лекарския кабинет, където ще ви бъдат направени необходимите изследвания за изясняване на проблема.

{ 2 comments… add one }
  • Диляна Алексеева December 7, 2013, 1:19 pm

    От известно време имам проблем с възпаления на пикочните пътища и по-конкретно с описаният тук цистит. Видях начините за справяне с тях и ме интересува някой използвал ли е Уралгин СР, за който прочетох, че съдържа червена боровинка и витамин С? Благодаря ви предварително за отделеното време.

  • Ивелина Петкова December 14, 2013, 3:54 pm

    Диляна преди 2 седмици имах проблем с пикочния мехур и уролога при когото ходя ми изписа точно Уралгин СР. Стария доктор при когото ходих щеше веднага да ми изпише някакъв антибиотик, а аз не искам много да пия антибиотици и гледам да ги избягвам. Аз лично съм страшно доволна от Уралгина и съм много благодарна на д-р Иванов, че ми ги изписа. Определено ефекта е голям. В листовката пише, че са направени от екстракт на червена боровинка, листа от бяла бреза и горски енчец. Мен ако питаш обаче първо се консултирай с доктор, а след това почни да ги пиеш тия хапчета.

Leave a Comment

error: Content is protected !!