≡ Menu

Кои рент а кар фирми в София предлагат ниски цени

На територията на столицата, в сферата на рент а кар услугите оперират десетки фирми, като всяка от тях привлича клиенти с обещанието за много по-ниски цени, от тези на останалите компании. Всеки потребител – и българските граждани и чужденците иска да се възползва от по-евтина услуга, а това означава да познаем фирмата, която не само обещава, но наистина предлага изгодни оферти.

Как да познаем фирмата за рент а кар услуги в София, която предлага наистина ниски цени, при положение, че тарифата за 24 часов наем е почти стандартна при всички компании? Автомобилите са подредени по ценови класове и наемът на всеки клас автомобили е почти еднакъв при повечето фирми от този бранш. Ето някои показатели, че компанията прави реални отстъпки в цените на отдаваните под наем автомобили.

Безплатна доставка и прибиране на автомобила

Повечето рент а кар компании обещават безплатна доставка на автомобила до посочен от клиента адрес, но в много от случаите се оказва, че доставката не е съвсем безплатна и се дължат допълнителни такси, при вземане на возилото от място, различно от офиса на компанията. При резервиране на автомобила е добре да се информирате допълнително за тази опция, в случай че искате да получите колата в хотел или на друго място.

Редовни промоции и отстъпки

Фирмите, които предлагат редовно отстъпки и промоции са тези, които реално предлагат ниски цени. Следейки сайта на една такава фирма, можете да попаднете на истинска находка, като например да наемете нов модел седан на цена, близка до тази на икономичния клас автомобили. В този случай остава само да се надявате пътуването ви да съвпадне с датите на промоцията или да попаднете на друга, също толкова изгодна оферта, съвпадаща с вашите планове.

Осигурена денонощна поддръжка

На пътя може да се случи всичко и не винаги водачът е виновен за пътните инцидентни. Понякога е виновно състоянието на пътната мрежа в страната, а в други случаи лошата поддръжка или некачествените компоненти от ходовата част на автомобила. Ако спукате гума, пътувайки с наетото возило, някои фирми ще ви накарат да заплатите щетите, в случай, че не ползвате допълнителна, а само стандартната застраховка, а така рент а кар услугата ще ви излезе солено.

Как да избегнем излишното оскъпяване?

Има случаи, в които невниманието на водача и небрежното отношение може да оскъпи значително пътуването с кола под наем. За да си спестим излишните разходи е важно да спазваме някои прости, но златни правила:

  • Спазвайте правилата за движение, за да избегнете глоби и пътни инциденти;
  • Бъдете внимателни при паркиране и шофиране в тесни участъци и при слаба видимост, за да избегнете повреди по шасито на автомобила, които ще трябва да заплатите допълнително, ако ползвате стандартна застраховка;
  • Паркирайте на охраняеми паркинги или на места, където имате поглед върху возилото. Така ще осуетите кражби на части от оборудването, чиято липса трябва да възстановите при връщане на наетата кола;
  • Връщайте в уречения час наетото возило и в случай на неизбежно закъснение предупреждавайте компанията, тъй като повечето рент а кар фирми в София, дори тези отдаващи на ниски цени начисляват наказателни такси, които при закъснение от 8 часа могат да възлязат в размер на 3 наемни дни.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!