≡ Menu

Кое е най-подходящото време за поставяне на дограми?

Дограма от Пласт Маркет

Дограмите като цяло са непрекъснато препоръчвани, когато става дума за сменяне на остарелите прозорци в помещението ни. Поставянето на дограми естествено налага определени финансови ограничения, които обаче биха се превърнали в наистина добра инвестиция. На първо място в студените месеци дограмите определено предпазват от образуване на влага. Дограмите също така се характеризират със своята издръжливост по отношение на климатични промени например.

 

дограмата

дограмата

Кое е най-подходящото време за поставяне на дограми?

Времето, което е препоръчително за поставяне на дограми, без това да засяга вида им, материала, от който са направени, е есента и пролетта заради липсата на прекалено резки климатични промени, които иначе биха довели до разширения и свивания на самите прозорци. От тази гледна точка се оказва, че лятото и зимата не са най-удачните сезони за монтиране на дограми.

Важно условие при закупуването на дограма, съответно премахване на старата, е да не бързате, защото не винаги високата цена означава добро качество, както и обратното.

поставяне на дограма

поставяне на дограма

Друго важно нещо, е да не се отнасяте към тази бъдеща покупка като към някакъв временен каприз. Монтирането на дограми далеч не е обикновен каприз, а напротив- по този начин, вие инвестирате в бъдещето си, като си осигурявате ефективност, надеждност и сигурност.

дограма

дограма

Много голяма част от хората всъщност не са особено наясно с понятията стъклопакет и дограма. Всъщност, площта, която заема дограмата е едва 10-20%, а останалата част е заета от самото стъкло.

дограма цени

дограма цени

Всъщност стъклопакетите са съединени чрез дистанциращ профил две или три стъкла, които са разположени едно от друго на определено разстояние, като най-често това разстояние не е повече от 15-16 см. Намиращият се въздух между тях се изсушава предварително и е херметически затворен. С цел подобряване на топлоизолационните си качества се използва не въздух, а инертни газове, например като аргон, криптон и така нататък.

Топлопроводимостта се определя от броя на самите камери, които всъщност се намират в профила му.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!