≡ Menu

Кога да използваме професионална козметика с овлажняващо действие?

Всеки ден кожата ни е изложена на неблагоприятното въздействие на околната среда, която оставя своите следи върху нея. Мръсотията, стреса, цигарения дим и имат доказано негативно действие върху кожата ни. Тя се зачервява и изсушава, а освен това се създава и усещане за раздразнение. За да предотвратите тези неприятни въздействия е добре да използвате професионална козметика за лице с овлажняващо действие от Jean d’Arcel. Ето и някои съвети кога да го използваме:

– Бъдете готови да експериментирате. Намери овлажнител, който съответства на вашия тип кожа и я прави мека и хидратирана. Може да се наложи да опитате няколко марки с различни съставки, преди да откриете тази, която да ви харесва най-много, а може да се доверите на различните серии професионална козметика с марка Jean d’Arcel.

Защитете се от слънцето. Изберете овлажняващи продукти, които съдържат слънцезащитен фактор, който изпълнява двойна задача като хидратира кожата и я предпазва от вредното въздействие на слънцето.

– Не е задължително да купи най-скъпата марка. Имайте предвид, че високите цени невинаги са гаранция за качество и ефективност. Просто, защото дадена козметика за лице и тяло е скъпа, не означава, че тя е по-ефективна, отколкото някои друг малко по-евтин продукт.

– Приложете козметични продукти с овлажняващо действие веднага след къпане. Нанесете професионалната козметика с хидратиращо действие веднага след като излезете от банята и леко подсушите кожата си. Така ще запазите водата в клетките на кожата за по-дълго време.

– Нанесете овлажняващ крем на ръцете и тялото ако е необходимо. Нанасяйте след къпане или душ, преди да излезете навън в студено време или всеки път, когато миете ръцете си. Не всеки човек осъзнава факт, че ръцете му са тези части от тялото, които най-често са излагани на неблагоприятното въздействие на околната среда. Благодарение на редовната експлоатация на овлажняващия крем за ръце, кожата ви ще бъде мека и гладка.

Ако овлажнителите, които сте ползвали не подобряват състоянието на кожата ви или забележите кожни проблеми след употребата на този вид козметични продукти за лице и тяло е добре да се срещнете с вашия лекар или дерматолог, който да ви препоръча качествена професионална козметика.

При всеки човек действието й има различно действие, тъй като кожата им е различна. В повечето случай обаче след употребата на овлажняваща козметика, неприятното чувство на опънатост на кожата е заместено с чувство за кадифена мекота.

Не се колебайте, а през студените зимни дни използвайте професионална козметика Jean d’Arcel с овлажняващо действие, за да предпазите кожата на ръцете и лицето си от неблагоприятните атмосферни условия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!