≡ Menu

Ключовете за ефективна PPC кампания

PPC кампаниите като част от inbound маркетинга изживяват своя ренесанс. Значението на нетрадиционните канали за реклама нарасна неимоверно през последните години. Вашият бизнес трябва да се възползва от тях, защото иначе рискувате да се превърнете в динозавър в света на рекламата. За да прекъснем този процес още в зародиш, ще ви дадем няколко отправни точки, от които да започнете да изграждате следващата си ефективна PPC кампания. Всичко зависи от желанието ви да се справите с предизвикателствата.

Inbound маркетингът включва в себе си много различни компоненти, които трудно могат да се съберат в кратък материал. Започваме с някои стъпки, които можете да приложите веднага.

PPC реклама

PPC реклама

Налейте масло в огъня
Що се отнася до маркетинг и по-конкретно PPC кампании, не трябва да се страхувате да използвате всичките си знания. Точно тук можете да използвате т.нар. „халоефект”. За тези, които не знаят, това е тенденцията някой да оценява качествата на човек или предмет само по една положителна черта. По този начин възприятието за цялостния продукт или човек става положително. Това е начин вашата PPC кампания да бъде успешна. А най-хубавото е, че е научно доказан метод.

В случай, че някой от продуктите или услугите ви се възприема положително от вашите клиенти, то вие трябва да го включвате в своите PPC кампании. По този начин общественото мнение ще резонира в халоефекта. Вие само можете да спечелите от това, както и вашата PPC кампания. Помнете, че преживяванията, които клиентите ви имат с вашата търговска марка, рядко имат общо с маркетинговите усилия. Преживяванията са важни предимно, когато става дума за използването на продукта. А това ще рефлектира върху вашата PPC кампания.

Квалифицирани съобщения
Специалистите по маркетинг и PPC кампании са добри разказвачи на истории. Те обичат да убеждават аудиторията си. Голяма част от стратегията ви за PPC кампанията ще мине в измисляне на начин да напишете съобщенията си. Трябва и да тествате нови начини, чрез които да привлечете вниманието на аудиторията на вашата PPC кампания. Квалифицирането на съобщение може да отнема време, но винаги се отплаща под формата на повече трафик за вашата PPC кампания.
Днес можете да изпробвате силата на своята история чрез социалните мрежи. Това е наистина много лесен и безплатен начин да проверите ефективността на този аспект от вашата PPC кампания. Вие лесно можете да видите харесванията, споделянията и коментарите за всяка пробна история. Това е наистина страхотен начин да събирате информация в хода на PPC кампанията.

Силата на търговската марка
Това отново е подход, който лежи върху разказването на добри истории. Това е начин да ангажирате публиката с вашата PPC кампания. Вероятно имате някоя наистина интересна история, която съпътства създаването на вашата фирма. Не се колебайте да я разкажете на своите клиенти чрез Pay per click кампанията си. Някъде в нея те могат да намерят себе си. Това е чудесен начин да направите общност около търговската си марка.
В заключение
Истината е, че добрите PPC кампании се правят с добър бюджет. Все пак, ако вие искате да имате невероятна кампания, то трябва да покажете човешкото лице на фирмата си. Това вероятно ще намали стойността на бюджета ви за PPC реклама.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!