≡ Menu

Ключарите в Пловдив: живи ли са още?

Някой от вас знае ли все още какво представлява професията ключар? Предполагам, че отговорът би бил да. Преди около 10-15 години не беше странно, ако на всеки квартален ъгъл работеше по един ключар в съответният град. Днес обаче не е така. И като жител на град Пловдив ми става адски гадно, че тези толкова честни хора се стопяват малко по малко.

Да си ключар от Пловдив не е лесна работа. Големите фирми, които се занимават с производството и продажбата на ключове, брави и секретни устройства до такава степен са се развили, че задушават малките частници. Които между впрочем останаха съвсем малко.

Ключарите в града станаха толкова малко на брой, че ако ти се счупи ключ в неделя – просто няма къде да си го изкарате. Защото големите магазини не работят събота и неделя, а ключари така и не останаха.

Като цяло – искрено съжалявам горките хора с този толкова хубав и полезен поминък – ключарството.

Но пък трябва да сме позитивни в живота. Да се надяваме, че ключарите в по-големите градове като София и Пловдив скоро ще си стъпят на краката, а от там – и в по-малките градове.

{ 1 comment… add one }
  • Milen Petrov May 30, 2012, 1:02 pm

    Ами ако по слабо развитите ключарски ателиета бяха дали по някой лев за реклама и така на татък сега нещата с тях щяха да са по различни…

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!