≡ Menu

Качествената SEO оптимизация – рационален фокус върху съдържанието в интернет

SEO оптимизацията е процес, чрез който се подобрява Интернет присъствието и се увеличава посещаемостта на сайта. Като всеки процес на оптимизация, SEO оптимизацията е фокусирана върху комбинирането на различни методи и инструменти, с цел постигане на конкретен и полезен резултат – повишаване на индексирането на сайта в търсачките /Google, MSN, Bing/. Популярен измерител на резултатите от SEO оптимизацията е Page Rank.

SEO оптимизация

SEO оптимизация

SEO оптимизацията прави един сайт по-лесно откриваем в Интернет и повишава броя на посещенията му. Трябва да споменем, че качествената SEO оптимизация цели и води не просто до трафик, а до качествен трафик – посещения от потребители, интересуващи се от информацията в оптимизирания сайт. Така че важното е колко хора реално са влезли в сайта и колко импресии /зареждания/ са направени. Според много специалисти най-добрата SEO оптимизация е тази, благодарение на която влиза таргетиран трафик директно в сайта. Това показва, че сайтът е станал много известен и, по-важно, много ценен от потребителите.

SEO оптимизацията

SEO оптимизацията

Оттук идва и заключението, че качествената SEO оптимизация е свързана преди всичко с полезността, популярността и разпознаваемостта на самия сайт. Тези неща се постигат с целенасочени усилия за подобряване качеството на сайта и на неговото присъствие в Интернет. Усилията по SEO оптимизация са насочени основно към провокиране на позитивно отношение от страна на потребителите.

 

SEO

SEO

Провокирането на позитивно отношение към сайта, в следствие от SEO оптимизацията, както и привличането на желания таргетиран трафик, изискват от всеки SEO специалист и от всеки собственик на сайт използване на повече и различни критерии за оценка на ефективността. Увеличеният брой посещения посочва добра SEO оптимизация, но не трябва да забравяме, че той е само количествен показател. За обективна преценка на ефекта от SEO оптимизацията са необходими и качествени критерии.

 

SEO специалист

SEO специалист

SEO оптимизацията на един сайт е качествена, когато привлича точните потребители и създава у тях по-дълготраен интерес към съдържанието му. Този интерес може да бъде идентифициран по различни начини – директен трафик, коментари, постоянни коментатори, цитати от сайта в други сайтове, доброволно поставяне на линкове към сайта и т.н..Много мошеници правят пари като привличат изкуствен трафик към сайтовете. Това е трафик, който не е свързан с конкретен интерес и отношение към сайта, а е по-скоро случаен трафик. Той е резултат от попадане на сайт, който не е оптимизиран по ключовите думи, свързани с темата му, или е скрит и се зарежда без реално да се вижда от потребителите. Тези фалшификации повишават посещаемостта, но не влияят на привързаността към сайта. Затова те не са същинска SEO оптимизация.

 

seo оптимизация на сайт

seo оптимизация на сайт

Истинската SEO оптимизация привлича реален трафик към сайта, като разчита на рационални методи, в основата на които стои доброто съдържание. Това изисква преди всичко креативност, професионализъм и постоянство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!