≡ Menu

Как се избират контактори?

Контакторите са много важна част от някои електрически системи и уреди. Те работят при определено напрежение. Комутационните устройства използват стандартната мощност от 120 волта, за да задвижат бобината. Тя причинява чрез набора от вътрешни контакти да се затвори електрическата дъга и да се осигури по-висока мощност на електроуреда. Използвайте тези съвети, за да научите как да свържете комутационните апарати с електроуред.

контактори цена

контактори цена

Закупуването на контактори
На първо място ще трябва да се сдобиете с правилните контактори. Това означава, че трябва много внимателно да вземете предвид електроуреда, с който ще работят контакторите. Можете да проверите кои модели от тези устройства препоръчва производителя на електроуреда и да си вземете именно такива. Можете да закупите контактори от строителни магазини, както и от такива за електроника.
Изучавайте информацията, която предоставя производителят на контакторите. Това наистина е много важно. Трябва да се съобразите с изискванията на системата, която планирате да контролирате чрез тези устройства. Неправилно изчисленият контактор може да причини проблеми с цялата система. Затова много внимавайте, за да изберете правилните комутационни апарати.

Допълнителни контакти
Някои модели осигуряват допълнителен контакт. Той често може да се намира отстрани на устройствата, за които говорим. Това е помощен контакт, който няма да може да се използва при високо напрежение. Той може да бъде използван само при 120 волта.
Всички останали кабели трябва да се свържат внимателно към комутационните устройства. Това звучи като тежа задача, но всъщност може да се получи наистина много лесно.
Повечето контактори имат обозначения, с които лесно можете да се справите, когато искате да ги свържете с електроуреда. Обикновено изводите им са обозначени с букви, които са еднакви за повечето производители. Това означава, че ако сте свързвали комутационни устройства от един модел преди, бихте могли съвсем лесно да го направите отново. Ще трябва да можете да свържете и жиците по между им. Това не е никак трудно. Уверете се, че връзките са наистина добре затегнати, за да не се допускат нарушения в работата на контакторите.

Включване на електричеството
След като всичко е готово, трябва да върнете електричеството, което захранва системата, както и да проведете тест. Можете да извършите съвсем лесна проверка, която няма да изисква от вас да разглобявате каквото и да е. Когато токът отново потече в системата, можете да чуете дали комутационните апарати кликват. Това означава, че са свързани правилно и могат да се експлоатират. Сега ще се наложи отново да прекъснете захранването за момент.

Свържете изходите
Това е обновяване на стъпката, която беше засегната по-горе. След като вече сте се уверили, че всички кабели са включени така, както диктуват инструкциите на производителя, можете да проверите дали изходите са затегнати добре. Това е наистина много добра идея и ще гарантира ползотворната работа на контакторите в бъдеще.
Много хубава идея е да си изградите навика да проверявате от време на време. Всякакви изкривявания и деформации могат да навредят на работата на цялата електрическа система.

Помощ
В случай, че мислите, че не можете да се справите с инсталирането и избирането на контакторите, можете да се обърнете към специалисти (както направих аз с помощта на контактори). Те биха могли да ви дадат както правилния съвет за това какви модели да изберете, така и как да ги свържете. Това е наистина много ценна информация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!