≡ Menu

Как изглеждат съвременните маши за коса

Доколко еволюира в последните години машата, като средство за къдрене на косата?

Машата е едно от най-старите средства за къдрене на коса. Тя е използвана още във френския кралски двор за оформяне на, така типичните за периода букли и спираловидни къдрици. Да, в този период са използвали една много груба и агресивна форма на машата, представляваща нагорещено, върху открит огън желязо, но нека имаме предвид, че с този уред са обработвали не естествените си коси, а предимно перуките, които са носили постоянно.

От този период нататък, машата започва бавно и постепенно да се доусъвършенства, докато се превърне в уреда, който познаваме и използваме днес. Електрическите маши за коса имат едно много важно предимство – краткотрайният ефект на процедурата. За разлика от химичното къдрене, променящо структурата на косъма завинаги, оформените с маша букли траят най-много до следващото измиване на косата.

Краткотрайният ефект на къдриците, оформени с маша позволява на дамите (вероятно и на някои господа) да експериментират със своята визия. Това е и основната причина машите за коса, не само да не изчезнат, като способ за оформяне на къдрици, а да еволюират, предлагайки повече възможности с по-малък риск за здравето и красотата на косата.

Машите за коса са предпочитани, поради скоростта на оформяне на къдриците. За разлика от къдренето с помощта на ролки, при което е необходимо да ги носим часове наред и да чакаме косъмът да придобие желаната от нас форма, оформянето с маша става буквално за минути. Високата температура успешно променя формата на косата за броени секунди, но това свойство е колкото положително, толкова и заредено с негативен заряд.

Как изглеждат съвременните маши за къдрене?

Предлаганите днес маши за къдрене са много по-различни не само, като визия, но и като функции, в сравнение с моделите, използвани само допреди 10-15 години. Днес производителите на тези уреди предлагат огромно разнообразие от форми, големина на цевта, вид на покритието и работни режими.

Днес, благодарение на напредъка на технологиите, машите оформят косата по много по-щадящ и деликатен начин. Съвременните маши дават възможност за индивидуален избор на температурата, според типа и структурата на косата, така че да се постигне максимален и дълготраен ефект от къдренето, като се предпази напълно косъмът от увреждане.

Покритието на една маша също еволюира в последните години и вече можем да изберем подходящ модел, с който къдренето на косата да бъде абсолютно безопасно. Съвременната маша може да има хромирано, титаниево, турмалиново или керамично покритие, а каква ще бъде следващата иновация в областта – предстои да разберем. Вероятно дори по-скоро, отколкото очакваме.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!