≡ Menu

Как да тонираме автостъклата в няколко стъпки

Затъмнените или тонирани стъкла, стават все по-популярни сред водачите навсякъде и дали ги искате, за допълнителна секретност те предлагат, защитата, която дават от топлина и вредните ултравиолетови лъчи. Те са лъскави, полирани и с добре изолиращ външен вид, който дава на колата, възможност да запази една умерена температура. Разбира се за по хладно лято има и далеч повече възможности и разнообразие за автомобила.

Въпреки това тонирането на автостъкла може да се окаже трудна задача за начинаещи. В няколко стъпки ще ви помогнат да улесните процеса. Това от своя срана позволява да дадете на вашия автомобил нов облик.

В много страни има специфични разпоредби за тонирани стъкла, както и затъмнени предни прозорци. Те правят труден визуалния контакт по време на движението.

На пазара се предлагат различни видове автостъкла, както и всички видове фолио за прозорец. Независимо дали искате специфичен нюанс или търсите определен ефект, като например метален, отразяващ или огледален изборът е голям.

Преди да пристъпите към избора и покупката на фолио за стъкла, помислете за плюсовете и минусите на всички опции. Например: затъмнено стъкло; оцветено стъкло и т.н. могат да са част от самия процес на вземане на стъкло. То продължава през целия живот на стъклото. Затъмненото стъкло обикновено има само лек оттенък, който е правен дори в районите с най-строги правила по отношение на оцветяването.

Имайте предвид, че затъмненото стъкло може да е по-скъпо. Интересно е и покритието с оттенък. Методът на покритие и оттенък прилага специални тонирани решения на съществуващото стъкло, обикновено под формата на спрей. Този тип оттенък се задържа много по-дълго от обичайното фолио за тониране, защото изисква отстраняване на стъклото на прозореца, ако това се прави правилно. Самото тониране е много популярен метод за затъмняване на автостъклата с цел ограничаване светлината и топлината в купето. С този метод, стъклото на прозореца трябва да бъде специално обработено, преди да се постави тънък полимерен филм е внимателно да се прикрепени към стъклото. Това е може би най-евтината форма за тониране на прозореца и може да ограничи възможността на прозорците. Въпреки това, фолиото за тониране не е постоянно и ще трябва да се сменя на всеки пет години, или така да се предотврати напукване, лющене или отлепване.

С помощта на професионален инсталатор, може да се избегне появата на мехурчета или увреждане на филма. Задължително е преди това стъклата да бъдат почистени отвътре и отвън, с помощта разтвор. Може да се наложи да ги почистите два до три пъти, за да се отстраните напълно всички замърсявания. Важно е да се почиства стъклото внимателно в противен случай ще предизвика въздушните мехурчета по филма. Не забравяйте да почиствате уплътнението на прозореца. Използвайте помощта на бръснарско ножче, за да отстраните всякакви остатъци. Развийте филма върху вътрешната страна на стъклото, отрежете необходимият размер върху прозореца с помощта на бръснарско ножче. Поставете филма така, че правият край да се простира до 1 четвърт инча под върха на вътрешната страна. С помощта на нож, отрежете вертикалните ръбове на филма. След това спуснете по прозореца до около 2 инча и отрежете филма, за да пасне на формата на горната част на прозореца. Натиснете ножа внимателно, за да избегнете евентуални повреди на стъклото. Точността с изрязването може да изисква много и да се получи желаната форма. Използвайте спрей от вътрешната страна на прозореца и напръскайте с разтвор. След това отлепете фолиото и напръскайте с разтвор на заявление. Внимателно поставете лентата по стъклото. Плъзнете филма на място, като се започне от дъното и се работи в посока към върха. Прозорецът все още трябва да се пързаля леко. Използвайте гумена шпакла, за да натиснете лентата върху стъклото, Уверете се, че няма въздушни мехурчета. Разточете целият лист и продължете да пускате фолиото до края на прозореца. Натиснете, така, че всичката вода и сапун да изтекат в ръба на прозореца. За целта може да ползвате хартиена кърпа.

Когато тониране вашите прозорци на коли, колата трябва да е в затъмнена среда без прах и с умерена стайна температура.

За повече информация около автомобили с газов инжекцион вижте тук.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!