≡ Menu

Как да се справите с хранителната алергия на кучето?

При установяване на хранителна алергия, добро решение е да давате на кучето си сурова храна. Според зоопортал, тя облекчава храносмилателната система на животното, като позволява на организма да използва енергията си за борба с алергените, които го атакуват.
Доказано е, че системното приемане на топлинно обработена суха храна, предизвиква голяма част от симптомите на алергия при кучетата.

Как да се справите с нея?

Един от най- ефективните начини да установите източника на реакцията на непоносимост е с елиминираща диета. Целта е да се избегне приемът на специфичния алерген, който тормози животното. Трябва да намерите конкретен източник на протеин, който е причина за проблема. Важно е и да елиминирате приема ан лакомства, дъвченето на различни играчки и други неща, които кучето може да прави с лапите и устата си.

Когато то се стабилизира и не е имало отрицателна реакция на хранителната диета, можете да започнете постепенно да въвеждате в дневното меню на кучето и други качествени храни. Зоо портал ни призовава да не забравяте внимателно да наблюдавате четириногия си любимец точно какви признаци на алергия проявява.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!