≡ Menu

Как да разнообразим скучните кецове?

Ако имате стари кецове или просто искате да ги преобразите, прочетете тези няколко идеи и решете в кое модно произведение можете да ги превърнете. Изработването на кецове по ваш модел и дизайн ще ви гарантира уникалност и ще ви направи център на вниманието където и да се появите.

Първият вариант е изключително лесен. Ще ви трябват стотина (може и по- малко, но може и повече, зависи от вас) метални елемента по ваш избор: капси, шипове, а защо не и камъчета; както и лепило за плат. За да не изсъхва лепилото ви, изстисквайте по малко върху парче дърво или каквото намерите, и оттам взимайте с клечка за зъби. След като го нанесете и сте го поставили на избраното мястото, натиснете за няколко секунди. Не обувайте веднага кецовете, а оставете така да престоят през цялата нощ. Получава се много хубав ефект, ако кецовете са бели.

Вторият вариант е да си направите т. нар. омбре кецове, което означава постепенно преливане на цветовете- по принцип два цвята. За целта ви трябва текстилна боя, която да разтворите според указанията. Потапяте първо кецовете с подметките нагоре и ги вадите много бързо, след това пак потапяте, но по- малка част от тях и така докато стигнете най- малка част. Но не забравяйте нещо много важно: преди да започнете с упражнението, намажете подметките с вазелин, за да не се боядисат и махнете връзките. Накрая ги изплакнете и ги оставете да изсъхнат.

Следващият модел е много бляскав. Трябва ви брокат и лепило. Най- напред облепете тези участъци от кецовете, които не искате да покривате с брокат. Ако започнете от езика на обувката, ще ви бъде много по- удобно и след него всяка една страна. Накрая изтръскайте излишните брокатени прашинки.

Кецове с дантела е следващото предизвикателство, което също става много бързо и лесно. И тук ще ви трябва лепило и цветна дантела единствено по ваш избор. Дантелените кецове са много красиви, а сега и дантелата е много актуална. Може да покриете целите кецове, а може и само на места, където вие желаете.

Петият вариант са шарените кецове, които се рисуват с маркери. Ако кецовете са в по- светъл или бял цвят, ще постигнете изключително впечатляващи резултати. Ако можете да рисувате още по- добре. Измислете си някои оригинални идеи. Но ако рисуването не ви се отдава, може да изрежете някои интересни шарки и да си направите шаблон.

И накрая може да си направите кецовете с животински мотиви. В случая отново би било най- добре кецовете да са бели. Предварително се очертават контури с молив, но много леко, за да не личи. След това шарките се рисуват с черен маркер. В обобщение ако нямате нужните способности, материали или време просто може да си закупите оригинални кецове от нас в различни цветове и десени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!