≡ Menu

Как да премахнем петна по мебели и дрехи

Дезодорантът е чудесен помощник, на всеки от нас, особено ако не харесваме лоши миризми и по природа сме склонни на много потене. Той премахва миризмата на пот, но оставя и петна по дрехи и мебели. Освен от ароматизиращи средства петна могат да се появят в резултат на различи разливи, предвидими и неочаквани ситуации. Това обаче не бива да ви хвърля в бездната на объркване, шаш и паника. Има начини, с които може да спасите всяка дреха или мебел в дома. Тук може да видите повече и за изхвърляне на стари мебели.

Дори да ползвате по-скъпи и висококачествени препарати понякога развалят неща. За да се избегнат проблеми с следите по дрехите, а от там и по меката мебел е необходимо да наложим любим инструмент или спрей върху напълно чиста и суха основа. Какво да направим, ако петна все още са там?

Съществуват много начини да се премахнат неприятните жълти и бели петна от дезодорант. Ето и някои от най-ефективните: втрийте малко сол върху петното по мека материя и оставете така да престои дванадесет часа. След това измийте в пералната машина; можете да изстискате лимонов сок по следите, изчакайте и измийте след известно време. Вторият вариант е много практичен, ако става дума за петна по мека мебел, поради трудността им от местене, преместване и изнасяне на други площи в дома и около дома.

Друг начин можете да опитате амоняк; Денатуриран алкохол също може да помогне да се справят с този проблем. Натритото петно по диван или друга мека мебел може да престои само един час и след това внимателно да изплакнете, като използвате хавлиена кърпа за подсушаване на областта,

Още един ефективен начин е, чрез овлажняване с оцет и така се оставя през нощта и на сутринта се изплаква. Това е подходящо, ако цвета на мебели и дрехи е по-различен от бяло и светли нюанси, в противен случай, рискувате върху дрехите да останат жълти петна. Изход от подобна ситуация е и използването на бял оцет.

Бели петна от прах, пудра и други полепнали трайно частици могат да бъдат отстранени с водка. Изсипете върху желаното място и изчакайте няколко минути за резултата. Прясно замърсяване може да се извлече с петролен етер. За целта навлажнете тампона и избършете мръсотията. След това избършете с топъл разтвор от амоняк и измийте с топла вода.

Надеждни средства за петна по мебели и дрехи в резултат на мазни ястия се отстраняват с водороден прекис и сода. Сместа се натрива директно върху петното и се оставя три часа. След това се измива. Има и друг ефективен начин с амоняк. Не забравяйте да разреждате със студена вода на половината. Нанесете го само за няколко минути и изпилвайте ръкавици.

Сами виждате, че не във всеки случай, когато се появи петно върху дреха или стара или нова мебел, такава трябва да бъде изхвърлена. Има редица начини да се преборите с упорити петна. И въпреки всичко, ако нещо ви е омръзнало или сте крайно решени да се отървете от него, винаги има начини – фирма за изхвърляне от тавани и мазета.

{ 2 comments… add one }
  • Красимир Калинов September 16, 2016, 2:51 pm

    Доста хитринки, които ще използвам 🙂

  • Красимир Калинов September 16, 2016, 5:00 pm

    Доста интересни съвети, които със сигурност ще влязат в употреба.

Leave a Comment

error: Content is protected !!