≡ Menu

Как да почистим четката си за коса – съвети

За всички жени, особено тези с по-дълги коси, стои въпросът как да премахнат космите от четката си за коса лесно и бързо. Този проблем стои винаги, защото на дамите много интензивно им пада косата и това се забелязва най-вече по четката.

В определени сезони положението става критично и се налага всеки ден да премахваме излишна коса, а тя като се заплете между власинките на четката става доста трудоемко и отнема много време, най-вече ако започнете косъм по косъм да я отстранявате.

Понякога минава доста време, докато дамите се наканят да я свършат и тази задача. Дни, седмици, а може и месец и можете да си представите в какво положение се намира четката им за коса.

Сега ние ще ви представим съвсем лесен начин да се справите и с този проблем:

  • Вземете ножица и внимателно срежете натрупаните косми между редовете на четката. Не е нужно да го правите на всеки, а на 2 – 3 реда. Така колкото и да са се заплели, ще се отстранят сравнително лесно.
  • След като сте ги срязали, отново с помощта на ножицата можете да ги отстраните, като внимателно подпъхнете острието под натрупаната коса и тя ще се отдели от четката ви без излишни усилия.
  • В никакъв случай не използвайте друга четка или гребен, за да почистите своята. Това със сигурност ще доведе до падане на малките гумени накрайници, които предпазват скалпа ви от нараняване докато сресвате косата си и ще направи четката ви неизползваема.
  • Когато сте изчистили всички косми е добре да се погрижите и за натрупалия се прах и пърхот, който неминуемо се е насъбрал. Използвайте топла вода и шампоан. С четка за зъби разтъркайте внимателно редовете на четката си за коса. Така със сигурност ще премахнете всякаква мръсотия.
  • След като я изплакнете добре с топлата вода, я оставете да изсъхне върху кухненска хартия.

В края на тази лесна процедура, вашата четка за коса ще изглежда като нова и със сигурност доста по-хигиенична. Ще ви отнеме само няколко минути, а резултатът ще е много по-лесно разресване на косата. Така ще можете да и придавате всякакви форми и да и правите каквито искате прически, бързо и лесно.

Ако имате нужда от фирма за почистване, изберете нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!