≡ Menu

Как да получите собствено домейн име и имейл адрес?

Вероятно сте изморени от използването на безплатните услуги на Gmail, Yahoo! или Hotmail. В случай, че искате да си направите сайт, вие ще трябва да си купите домейн име. Вие можете да изберете хостинг доставчик, който ще домакинства вашето наименование. Бихте могли да изберете и допълнителна услуга като хостването на имейл адрес. С използването на домейн име и имейл адрес, които съвпадат, ще изглеждате доста по-авторитетно в очите на клиентите си. Често най-големият проблем с това наименование е да си намерите свободно такова.

домейн

домейн

1. Отидете на хостинг сайт, който може да регистрира и домейн името ви. Проверете дали домейн името, което искате е свободно. GoDaddy, Register и MyDomain са популярни сайтове, които съчетават хостинг услуга и регистрация на домейн име. В момента, в който изберете домейн име, което е свободно, ще трябва да изберете суфикс, който е от първо ниво. Винаги, когато това е възможно, избирайте домейн име, което завършва на .com. В случай, че домейн името ви е свободно и в другите вариации, можете да регистрирате и тях. Така ще уловите по-голям поток от потребители.
2. В случай, че домейн името, което искате, е заето, се насочете към алтернативните варианти, които сте си подготвили. Няма как да знаете колко време ще продължи регистрацията на едно домейн име. Собствениците могат да се откажат от него още след първата година. В други случай обаче те могат да го регистрират за 10 години и да не смятат да се отказват от него.
Оттук нататък ще ви се наложи да сте много внимателни с домейн името си. Ще трябва да подновявате регистрацията си навреме, за да не загубите домейна си.
3. След като вече сте избрали домейн името си, селектирайте хостинг план, който отговаря на нуждите ви. Най-добре да си платите за такъв, който поддържа и фирмените ви имейл адреси. Това е един професионален начин да поддържате домейн името и имейл адреса си. Това ще вдъхне доверие на клиентите и потребителите ви.
Често хостинг доставчиците ще ви дадат възможност за препращане на имейл адреса. Това означава, че можете да създадете адрес, който съответства на домейн името ви. Вие можете да изберете опцията, която да препраща пощата ви към съществуващ Gmail или Hotmail акаунт.
С избора на правилния хостинг доставчик вие ще можете да покриете корпоративните нужди, които има вашият сайт. Вие можете да конфигурирате вашия имейл акаунт, следвайки инструкциите, които са посочени в сайта на вашия хостинг доставчик. Добрите провайдъри имат отдел за „Връзки с клиенти”. Вие можете да се свържете с тях по телефона или по пощата. В случай, че възникне проблем с информацията за домейн името или конфигурацията на имейла, можете да се свържете с тях. Те компетентно ще ви обяснят кои са стъпките, които трябва да направите.
В традиционния случай ще трябва да си измислите потребителско име и парола. Те ще ви служат, за да се регистрирате в системата и да можете да прочетете писмата си.

собствен имейл

собствен имейл

В заключение
Процесът на регистрация на имейл и домейн име отнема само три лесни стъпки. След като приключите, е добре да проверите данните, които сте дали при регистрацията. Много е важно да сте посочили коректна информация, както и валидна кредитна карта, за да подновите регистрацията автоматично.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!