≡ Menu

Как да познаем добре обзаведения ресторант?

Как да познаем добре обзаведения ресторант?

Един въпрос, зад който няма как да проличи ясен и еднозначен отговор. Особено, ако не сме специалисти в областта или не сме се сблъсквали пряко с тенденции в ресторантското обзавеждане по отношение на мебели и интериор.

От гледната точка на клиент, обаче, със сигурност можете да познаете едно такова място, като не бива да се доверявате единствено на светоусещането си първоначално. Влезте, настанете се удобно (ако това е възможно), поръчайте храна и консумирайте с удоволствие (ако това също би било възможно)… Ще Ви кажем и как да познаете доброто ресторантско обзавеждане.

Столове, бар столове и удобни сепарета

Надяваме се, че отговарят поне на основните цветове в интериора или го допълват добре? Отговарят ли на технологичните тенденции, като направа от леки и екологични материали? Изкуствен ратан, алуминий, полипропилен? Ако нищо до този момент не може да бъде установено, то поне помислете над следното и установете най-важното – УДОБНИ ЛИ СА? Осигуряват ли нужния Ви комфорт, в който трябва да останете поне час, за да поръчате и консумирате храна?

Маси, плотове и техните височини

От една маса няма какво толкова да се изисква, биха казали някои. Не е съвсем така! Масата трябва да е достатъчно стабилна, но и лека. Често ни се налага да я размърдаме или преместим собственоръчно. Височината ѝ трябва да е съобразена с един среден човешки ръст и не бива нито да Ви е ниска, нито прекалено висока.


Цялостно разположение и пространство

Налага ли Ви се да досаждате на вече хранещите се около Вас, за да влезете на Вашата маса? Ако отговорът е положителен, то определено имаме проблем. Ресторантското обзавеждане често е за сметка на удобството на клиентите. Масите са наблъскани една в друга и разстоянията са максимално тесни, с цел да има място за повече и повече клиенти. Така не се прави!

Независимо, че очертахме само 3 признака, те са достатъчно ясни и категорични, кои места за хранене наистина държат на Вас като клиент. Знаем, че за едно обзавеждане на интериора на ресторант от фирмата ни са нужни куп познания и усет, но смело съветваме всички, които се захващат с подобен бизнес, по-често да се вслушват в специалистите и познавачите на тенденциите в бранша.

Неудобството на клиентите не бива да бъде за сметка нито на екстравагантно интериорно решение, нито на алчността за разположението на няколко маси отгоре. Пазарът буквално прелива с прекрасни предложения и съчетания от комфорт и лукс, и екстравагантност, към които всеки захванал се със задачата “обзавеждане на ресторант”, може да погледне или поне да се допита.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!