≡ Menu

Как да плануваме изгодна почивка

Възможно ли е да планирате семейна почивка или романтично бягство? Имате ли нужда от индивидуална почивка, хотелска стая или хижа, или предпочитате голямо семейно или групово настаняване. Харесвате ли планински курорти или търсите нещо по-различно? Вижте нашите съвети, преди да предприемете пътуване:

Почивка в планината с приятелите и семейството – ако сте група приятели от четири или повече души, може да наемете по-хубав апартамент в хотел или цяла вила за гости. Идеални възможности по българските курорти предлагат и частните семейни хотели и къщи за гости. Независимо как избирате вашата стая за нощуване с повече удобства, за по-ниска цена, за двойка, предвидете и това, какво включва цената. Дали има закуска, или закуска и вечеря, както и екстрите, които ще направят почивката ви по-пълноценна.

Пристигане и настаняване, преди да се стъмни – да замръкнеш в планината си е страшнико, дори през лятото. Има множество стръмни, тесни, ветровити пътни артерии, които са обезсърчителни дори през деня. Гледайте да пристигнете на мястото за настаняване, преди да се е стъмнило напълно. За целта тръгнете по-рано от изходната точка.

План за вечеря и закуска – ако сте предвидили такъв ще спестите пари и време и ще се радвате на повече свободно време през планинското летуване.

Опаковайте всичко от първа необходимост – за почивка в планината може да ви е нужен и много, и малко багаж. Всичко зависи от условията, които сте избрали за настаняване. Ако става дума за хотелски комплекс, то малко вероятно е да сте лишени от нещо. Ако обаче сте избрали нощуване в хижа или вила в планината, то вероятно е да липсват неща от първа необходимост. Такива са хавлиени кърпи, ножове, тоалетни принадлежности и други. Предвидете ги в багажа, а преди това проучете, как стои политиката с настаняването в избрания от вас хотел.

Носете си бански костюм – дори през късна есен или почивка през зимата, повечето хотели предлагат вътрешни басейни, СПА процедури и фитнес зали. Предвидете екипи, ако възнамерявате да се възползвате.

Направете план за престой по време на планинската ваканция – не се опитвайте да тъпчете на едно място. Целият смисъл за наемане на стая в хотел в планина, вила за гости или хижа е за авантюристите. Ако искате да гледате грандиозно залеза, да се настаните уютно до огъня в камината, то почивка в планината има, с какво да ви зарадва.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!