≡ Menu

Как да отличите вашия онлайн магазин от конкуренцията?

Неведоми са пътищата на онлайн търговеца към успеха. Това е съвсем непреувеличена и резонна максима – бизнесът с онлайн магазин може да мине по хиляди възможни пътища към успеха, като условията са различни в зависимост от това какво продавате и на кого. Независимо обаче от това дали онлайн магазинът ви е малък или голям, за вас съществува път, по който можете да се справите на добро ниво спрямо конкурентите. Как точно ще стане това?

– Бъдете активни, експериментирайте и боравете динамично с всички налични ресурси. Попълвайте старателно информацията за всеки продукт, който качвате. Генерирайте сами основните текстове, а не разчитайте на готови изречения от други сайтове – по този начин ще бъдете по-оригинални, по-въздействащи и по-откриваеми за потребителите, търсещи в нета. Привличайте вниманието към определени продукти с мини кампания – сезонно намаление на цената, частично намалени или промоционална оферта за някакъв повод като Хелоуин, Коледа, Лятната ваканция – възможностите са неизброими. След като имате готова кампания, която влиза в действие преминете към финалния й етап – популяризирането.

Интернет ви дава безплатно достъп до ценни ресурси, които вече надминават ефективността на най-скъпата реклама – телевизионната. Това са facebook, twitter, google +, Instagram, Pinterest, LinkedIn – социални мрежи с хиляди потребители, които чакат да достигнете до тях. Ползването на тези мрежи може бързо да спечели популярност на вашия онлайн магазин. Препоръчително е те да са каналите, през които да съсредоточите онлайн комуникацията си, защото това ще е най-изгодно и с най-голям потенциал за печалба.

Успехът в социалната мрежа може да бъде постигнат както с харченето на надут бюджет за реклама, така и без платена реклама, но с оригинална и атрактивна кампания. Това превръща този тип медии в поле, на което можете да се съревновавате с големите онлайн магазини, без това, че нямате опит и че сте с по-малък рекламен бюджет да е от съществено значение.

Фактът, че вашият магазин е по-малък ви дава и други предимства – можете да поддържате по-близка връзка с клиентите си и да разбирате по-бързо техните очаквания и настроение; следователно ще реагирате по-бързо на тях. Така клиентите ще бъдат по-доволни, а както навярно добре знаете и от личен опит: най-добрата реклама е доволният клиент. Големите онлайн магазини нямат ресурса от време да обръщат такова внимание на клиентите си. Така че това е един повече от сигурен начин да отличите вашия онлайн магазин в пазарното пространство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!