≡ Menu

Как да направим мъжа щастлив?

За всеки човек е важно да чувства своята значимост на тази планета. Толкова много нещастни и разочаровани хора бихме могли да направим малко по-щастливи, ако започнем внимателно да се вглеждаме в своите близки и приятели. На първо място в своя партньор.

Много пъти се питаме: ”Какво мога да сторя за да направя мъжа си щастлив?” Както често става, именно на него, нашият любим и забележителен мъж най-малко благодарим, най-малко се възхищаваме.

Ето той се старае, предприема нещо, опитва се да промени себе си или съвместният ни живот и понеже не всякога се получава и не от първия опит ни се струва, че нещо „куца”. Но ако пропускаме тези моменти, когато той се старае, когато нещо прави, не го забелязваме и поддържаме става така, че човекът до нас живее нещастен от това, че постоянно „пилим” и критикуваме.

щастие

щастие

Получава се така, че с годините жените започват все по-често да се оплакват от мъжете си за това, че нищо не правят, към нищо не се стремят, нищо не искат и от нищо не се интересуват.

Ако променим себе си и своето отношение към съпруга, нещата биха могли да придобият нов обрат и да разберем, че идеалната половинка съществува и е била винаги до нас! Всички искаме да имаме до себе си уверен, силен, даващ ни опора човек, на когото да разчитаме. Но за да развием тези забележителни качества у мъжа трябва да започнем да го ценим, да му показваме, че е значим и важен, но на първо място да се научим да забелязваме неговите качества. А недостатъците, които ни дразнят просто трябва да престанем да забелязваме- това е цялата тайна.

И ако ви се струва, че вече сте слушали това стотици пъти и това е лесно и просто трябва да знаете, че да го прилагаме всеки ден всъщност не е толкова лесно. Можете да пробвате да поживеете няколко дни без обичайните критики, нападки и без да вгорчавате неговия, а от там и своя живот. В същото време е добре да кажем „стоп” на себе си и да анализираме начина, по който общуваме с мъжа си, как реагираме на това, което прави, как се държим в моментите когато греши или обратно в моментите когато прави нещо успешно.

идеалната половинка съществува

идеалната половинка съществува

Ако започнем да забелязваме и не само това, а и да благодарим за положените усилия на първо време партньорът ни ще бъде просто шокиран. Добре е да си направим дневник на щастливото семейство, в който всяка вечер записваме това, за което сме благодарни на мъжа си. Когато за първи път запишем с думи, това за което сме му благодарни ние жените също ще бъдем шокирани. Когато престанем с постоянните критики и недоволства ще забележим как човека до нас започва повече да се шегува, да се смее, започва нещо да предлага, а главното, което ще забележим е че от ден на ден е по-щастлив. Важно е и интимно да комуникираме с партньора – разговорите и коментарите какво и как иска човека до вас.

Не слушайте тези, които ще ви кажат, че концентрацията върху положителното у човека е манипулация. Най-важното е, че изтъквайки положителните качества на нашия партньор той ще стане истински щастлив.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!