≡ Menu

Как да намерим подходящата хостинг компания

Невинаги е лесно да изберем с коя хостинг компания да работим, особено, ако желанието Ви е да ползвате споделен хостинг. Съществуват много такива фирми на нашия пазар, затова не е лошо да се осведомим как можем да различим добрите и качествените компании от останалите, които нямат все още достатъчен опит и не биха могли да ни свършат добра работа.

Следните няколко въпроса, които да зададем на различните компании преди да закупим хостинг от тях, биха ни помогнали в избора на хостинг компания. В случай, че те не са в състояние да отговорят на зададените въпроси, е по-добре да потърсите друга, по-компетентна компания, с която да работите.

хостинг компания

хостинг компания

Въпроси, свързани с ъптайма на сървъра

Изключително важно е да зададете въпроси, свързани с ъптайма на сървъра им, тъй като, ако сървърът на Вашия сайт се срине, заедно с него ще се срине и сайта Ви.

1. Какъв ъптайм на сървъра Ви обещават?
Колкото по-висок ъптайм Ви обещават, толкова по-добре, но ако Ви обещават 100% ъптайм през цялото време, по-добре е да си потърсите друга хостинг фирма.

По принцип е възможно е да се поддържа 100% ъптайм в продължение на няколко месеца, особено за Linux сървърите, но е напълно невъзможно да се поддържа 100% ъптайм през цялото време, защото може да се наложи рестартиране на сървъра при случайни софтуерни или хардуерни ъпдейти или поддръжка. Рестартирането води до срив на сайта, следователно твърдението за 100% ъптайм през цялото време е лъжа, докато 99,9% или по-ниска цифра е достоверен отговор.

2. Какво ще получа като компенсация в случай, че не получа ъптайм-а, който са ми обещали?

Как фирмата смята да Ви се реваншира, ако сайтовете Ви се сринат? Не избирайте хостинг компания, която не предлага гаранция за ъптайм, защото в този случай ще получите само извинение и нищо друго.

3. Как следят мрежата и сървърите, за да предотвратят евентуални прекъсвания?

За да бъде една хостинг компания надеждна, тя трябва да има екип от служители, които наблюдават мрежата и сървърите и непрекъснато се грижат за сайтовете, които подържат.

хостинг

хостинг

Въпроси, свързани със скоростта на сайта

Колкото по-бързо посетителите могат да видят сайта Ви на екрана си, толкова по-добре, тъй като много от тях биха се отказали, ако страницата зарежда прекалено бавно. В същото време скоростта е и един от факторите, които ще Ви изкачат по-високо в класацията на Google, затова уверете се, че ще ползвате добра скорост от хостинг компанията, която сте избрали. Задайте им следния въпрос:

4. Каква е скоростта на мрежата на споделения хостинг, който Ви предлагат?

Това е един от най-важните въпроси, които е необходимо да зададете на доставчика на хостинг услуги, тъй като скоростта на мрежата (известна още като скорост на връзката) на сървъра може да повлияе върху времето за зареждане на Вашия сайт, както и върху общата функционалност на уебсайта.

Например, ако използвате сървър, който работи непрекъснато с 100 Mbps, всички Ваши посетители, които теглят от сайта Ви, ще могат да правят това по-бързо, което от своя страна ще ги кара да се връщат отново при Вас, както и да препоръчват този сайт на свои познати.

Някои твърдят, че сега стартиращи уеб сайтове, които все още нямат голям трафик, не се нуждаят от сървър, който постоянно да поддържа 100 Mbps, но тъй като не сте сигурни кога трафикът Ви ще нарасне, е по-добре да изберете този вариант от самото начало.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!