≡ Menu

Как да накараме компютъра да работи по-бързо

Когато всеки ден работим с компютрите си, ние се сблъскваме с един от най-дразнещите проблеми – неговата бавна работа. Това че лаптопа или компютъра ви забива за няколко секунди и ви изкарва от кожата ви с постоянните си проблеми се дължи на няколко основни фактора. За да се предпазите именно тези проблеми е добре да спазвате по-долу споменатите съвети.

Една от най-често срещани причини за забавянето са spywar-ите. Това са малки файлове които влизат в компютъра ви най-често посредством вашият браузер и сайтовете които посещавате. Колкото и добра антивирусна програма да имате, то не е сигурно че тя ще ви предпази от подобен вид “червеи”. За да се справите с тези гадини е най-добре да изтеглите програмата malwarebytes, която е свободна за изтегляне от официалният сайт. Ако имате прозорци които изскачат непрекъснато, то вие почти сигурно трябва да сканирате вашата техника, защото в един сервиз за компютри биха ви таксували около 20лв за тази услуга.

На второ място, вие трябва редовно да дефрагментирате вашият хард диск, макар и най-новите операционни системи да имат тази функция в самата нея. Тя не е толкова добра и препоръчително е да използвате програма като O&O Defrag. Дефрагментирането на диска означава операционната система да подреди така файловете си че в даден момент да знае точно кой файл къде се намира.

На трето място бих поставил почистването на лаптопа или компютъра от прах, боклуци и подмяна на термо пастата. Когато вашият компютър работи в продължение на седмици и месеци, той неминуемо започва да се задръства с прах, трохи, косми и всякакви други боклуци. Това води до по-трудно охлаждане и съответно забавяне на неговата работа.

Последното нещо което бих ви посъветвал за това вашият компютър да работи добре е – не слагайте последните версии на програмите които използвате ако параметрите на вашият лаптоп или компютър не го позволяват. Тоест ако техниката ви не е от най-новите, вие не можете да очаквате най-новите приложения да вървят бързо, защото те просто не са предвидени да работят с подобен вид техника.

Дано горе-изброените съвети да ви помогнат за една по-лесна и без проблемна работа с вашият компютър.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!