≡ Menu

Как да изберете подходящия вид дюбели при монтаж на картини и рафтове

Ако сте новодомец и ви предстои обзавеждане и закачане на картини или рафтове по стените, то вие задължително ще трябва да разполагате с висококачествени крепежни елементи като дюбели и винтове. На пазара се предлага широка гама от видове дюбели, които имам различно предназначение. Има дюбели за бетон, газобетон, гипсокартон, за изолации, за дърво, за окачени тавани, универсални, рамкови и още много други. Според спецификата на вашето жилище неговите стени и тежестта на картината или рафтовете вие трябва да изберете съответните крепежни елементи, които да гарантират здраво и надеждно скрепване.

Видове дубели

Ако стените са гипсови много хора предпочитат да използват острите дюбели, които се завиват директно в стената. Те могат да бъдат пластмасови или метални според вашето предпочитание. За целта ще ви трябват няколко такива дюбели, които с помощта на винтоверт или ръчна отвертка да навиете в стената. Не натискайте прекалено много и се старайте да навивате дюбела, без да кривите настрани, за да не се разшири дупката и сцеплението да бъде по-малко. Завивайте докато дюбела не влезе целия в дупката и главата му не се изравни с равнината на стената. След това можете да поставите и винта, които отново с умерен натиск трябва да завиват директно в дюбела. Запомнете, че той не трябва да бъде завит до края, за да може да окачите картината си върху него.

Ако обаче планирате да монтирате рафтове, на които ще бъдат поставени по-тежки предмети ще трябва да използвате по-здрави и високоякостни дюбели като разгъващите се дюбели. Особеното при тях е, че след като се сложат в дупката и започне да се натяга винта в тях те, освен, че притяга здраво елемент от другата страна на стената те се разтварят като чадър, като по този начин се гарантира по-голяма сигурност и здравина.

Според редица домашни и професионални майстори, винаги е най-добре, когато си подготвен предварително. За това най-добре е, преди да започнете каквото и да е било първо да се сдобиете с всички необходими материали. В случай, че ви трябват наистина качествени дюбели можете да ги откриете в каталога ни с продукти, крепежни елементи, дюбели и други, където се предлагат в разнообразие от видове и размери с доказана здрави и гаранция от доказани производители.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!