≡ Menu

Как да изберем правилния хотел в Пампорово?

Ски курорт Пампорово е сред най-атрактивните курорти и е едно прекрасно място за отдих в България. Разположените хотели в Пампорово са безброй много и избирането на най-добрия е въпрос на много проучване. За начало е хубаво да преценим в какъв ценови клас хотел се целим и какъв е бюджета, който сме заделили за престоя си.

Пампорово

Пампорово

Курортът е известен с хубавите си панорамни гледки и удобните писти, са разнообразни има за начинаещи, и писти за напреднали скиори. Хотелите в Пампорово са много на брой, но малцина от тях са удобно разположени на близко разстояние от пистите. Тези, които имат това преимущество са и най-предпочитаните от посетителите. Нашият първи съвет е да избирате хотелът според локацията му. Няма по-удобно предимство, когато си на ски почивка от това хотелът ти да се намира на пешеходно разстояние от ски пистите. За съжаление в повечето курорти това е рядкост, докато в Пампорово има не един или два хотела, които отговарят на това условие.

Второто, не по-малко важно условие е хотелът да предоставя добро обслужване и да е оборудван със СПА център, басейн и ресторант. Страхотно преживяване е следобед, след дълъг и физически натоварващ ден по ски пистите да се топнеш в топлия и приятен басейн или да посетиш сауната и парната баня. Тези услуги са задължителни за хотелите от категория 4 звезди или повече, което определено стеснява кръга при търсене. Ресторантът също е изключително важен при избирането на място за нашата ски почивка. Удобният, като местоположение ресторант и вкусната храна на приемливи цени са рядкост, но не са и невъзможно условие. Голямо удобство е пакетът да включва закуска и вечеря, което автоматично разтоварва една грижа от нас – къде да вечеряме, как да стигнем до кръчмата, кой ще кара и кой ще консумира алкохол? Всички тези въпроси отпадат, когато изберем настаняване с включени закуски и вечери. Някои хотели предлагат и включен обяд, но ние не препоръчваме тази опция, защото през деня ще сме отдадени на ски спорта и ще е трудно и нелогично да загубим час или два да се върнем до хотела, да обядваме и да отидем обратно до пистите, колкото и близко да се намират те. Именно по тази причина съветваме да изберете някое от многото капанчета на пистите, където цените са поносими, а храната е домашно приготвена.

Трето и най-важно за повечето от нас условие е цените в хотела да са прилични и да отговарят на категорията на хотела, на предлаганата услуга и на качеството и. С това условие кръга на хотели в Пампорово, които можем да препоръчаме се стеснява и се концентрираме върху единствения хотел в Пампорово, който покрива всичките изисквания, които споменахме за хотелите! Повече от хотелите са разположени в живописни местности на 1750 м. надморска височина и са само на 300 м. от основните ски писти. Базата разполага с  прекрасно оборудвани двойни стаи и супер луксозни със страхотна панорамна апартаменти, всички с уникална изглед към обсерваторията в връх Рожен. На разположение на гостите са луксозен СПА център, ресторант, лоби бар, паркинг и новата услуга през зимата на 2015 година – Анимация за деца и възрастни и то напълно безплатно! Комбинацията от цена и комфорт в съчетание с перфектно местоположение и отлично обслужване правят, Пампорово перфектният избор на място за вашата семейна ски почивка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!