≡ Menu

Как да изберем правилните мебели за дневната

Ремонтът или обзавеждането на ново жилище е едновременно вълнуваща и не лека задача. На пазара се предлага огромно изобилие от мебели, аксесоари, уреди и вие трябва да вземете практично решение, с което да направите домът си достатъчно елегантен и стилен и в същото време – функционален. Естествено при изборът си трябва да вземете предвид и съотношението – цена – качество, тъй като все пак повечето хора разполагат с ограничени финанси.

Ако сте обзавеждали жилище или ви предстои няма как да не сте си задавали въпроса: Какви мебели да изберем за дневната? Обикновено това е помещението, в което обитателите на дома прекарват най – много време. Което означава, че водещо при избора трябва да бъде удобството. Там се канят гости, организират се събирания, затова е важно и да изглежда достатъчно стилно.

Днес дневната зона в повечето жилища обикновено е разделена на трапезария и кът за почивка. В някои помещения е поместен и кухненски бокс. Едно такова мултифункционално помещение изисква достатъчно внимание при обзавеждане, тъй като всеки детайл е важен.

Всяка дневна зона притежава център. Това може да бъде телевизора, домашната кино система, камината.

Ако стаята е прекалено малка може да не е подходящо да се разпредели на отделни зони, в такъв случай добра идея е да ползвате по – компактна трапезна маса, която може да се сгъва, за да не заема място когато не се използва.

Кои са основните компоненти, на които трябва да обърнем внимание при избора на мебели за хол?

Размерът – размерът на мебелите е първият елемент, с който трябва да се съобразите в зависимост от големината на помещението. Ако холът ще се използва основно за вечеря, събиране с приятели и партита, то добре да потърсите голяма и удобна трапезна маса. Ако пък основната функция на вашата дневна е да си почините с чаша вино или книга след работа, то може да се спрете на по – малка маса, но на удобна холова гарнитура или голямо кресло.

Материалът – материалът, от който са изработени мебелите е не по – малко важен елемент. Той определя качеството, визията и функционалността им. Съобразете го и със стила, в който искате да обзаведете дома си.

Формата – важно е мебелите в едно помещение да си пасват визуално. Внимателно подберете правилните форми, така че холът не само да изглежда добре, но и мебелите да не ви пречат да се движите свободно из него.

Дизайнът, материалът и цвета на мебелите във всекидневната трябва да бъде съобразен с подовата настилка. Това е момент, който често се пропуска и не води до добър краен резултат.

Важно е да решите и в какъв стил искате да е обзаведен вашият хол. Модерният напоследък минималистичен стил се характеризира с изчистени и строги линии и наличие на малко мебели и аксесоари. Той е елегантен и лесен за поддръжка. Ако сте любители на естествени материали може да се спрете на рустик стила, в който преобладават натуралното дърво и камък, кованото желязо. В случай, че искате да изберете стил, който никога не излиза от мода и да минимализирате вероятността за грешки спрете се на традиционният стил на обзавеждане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!