≡ Menu

Как да изберем правилна статуетка за подарък

Изборът на стилен подарък е нещо което говори за самият Вас и изразява вкуса и манталитета Ви. В много ситуации се затрудняваме да подберем подходящ подарък, а статуетките са точно такъв. Те са предмет, който винаги ще бъде разбран правилно от получателя. От хиляди години хората си разменяме статуетки като дарове за късмет, духовно и материално благополучие, това най-често за минифигури на божества, животни и предмети. Като домашен декор те са нещо, което остава и съхраняваме, а така винаги ще напомняме на получателя за нас. Самите статуетки за подарък носят своята енергия и са подходящи за различни поводи. В този текст ще се опитаме да Ви помогнем в избора на правилна пластика според повода за който търсите.

Подарък за рожден ден

Най-разпространената статуетка е тази на римската богиня Фортуна, считана за покровителка на щастието и късмета и до днес нейният лик служи, за да изразим нашето желания получателят да го споходи успехът. Друг характерен и подходящ подарък е статуетка на слон, който според древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията Фън Шуй е символ на мъдрост и сила. Слонът е перфектен аксесоар за нов дом и семеен подарък.

Подарък за мъж

За силният пол подходящ подарък е статуетка на Свети Георги победоносец, който е един от най-почитаните ни светци. Символизира силата, свободата и защитата над бедните и немощните. Всеки мъж обича да бъде алфа мъжкар, лъвът като цар на животните и драконът могат да са супер мъжки подаръци.

Подарък за жена

Нежният пол обича да бъде ухажван и тук може да проявите стил. Покажете на жената до Вас, че е истински победител със статуетка на древноримската Виктория или древногръцката Нике които са богините на победата в двете култури. Друг изключително женствен подарък е ангелът на мира. Конят е символът на свободата смело препускащ през прерии със своята елегантност и красота.

Подаръци за професия и хоби

За съдии, адвокати и юристи Темида е точният подарък, а за любители на лова богинята Диaна за да им е винаги наслука. Разнообразието на статуетки изобразяващи различни дейности е голямо и е нужно да проявите само малко креативност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!