≡ Menu

Как да изберем подходяща пижама за детето ни?

При избора на пижама за най-малките членове на семейството трябва да се отдели подобаващо внимание. По магазините в днешно време има огромно разнообразие от детски пижами, но огромна част от тях са зле скроени, направени от неподходящи материали и въобще не биха се понравили на вашето дете. Затова, когато дойде време да смените пижамката, има някои неща, на които задължително трябва да обърнете внимание.

пижами за деца

детски пижами

Една от важните точки е размерът – той трябва да се избере внимателно, за да се чувства детето ви комфортно в пижамата си. Ще си помислите, че това едва ли е трудно, след като има почти всякакви размери детски пижами и сто процента ще се намери точния размер за детето ви. Всъщност, пижамата трябва да е малко по-голяма, за да се чувства малчуганът удобно в нея и тя да покрива цялото му тяло, а не да му е къса и да се набира. Пижамата трябва да стои свободно, а не да стяга детето и да му причинява дискомфорт. И не забравяйте, че децата растат изключително бързо – ако купите пижама точен размер, може да се наложи да я смените още след един месец.

Друга важна характеристика, на която трябва да обърнете внимание, е материята. Ако детето ви е алергично към някои видове материи, задължително трябва да ги избегнете. Също така, трябва да намерите мека и лека пижама, която да не дразни чувствителната детска кожа. Напоследък много нашумяха бельото и пижамите от бамбук. Направените от бамбук детски пижами са изключително подходящи по ред причини. Първо, те са меки и фини като коприна и в никакъв случай няма да причинят дискомфорт на детето ви. Други предимства са антибактериалните, изолационни и абсорбиращи свойства, на бамбука, неговата устойчивостта и фактът, че е екологичен материал, който може да се разгради след като пижамата вече не е нужна и по този начин да помогне за опазването на околната среда. Ако идеята за бамбукова пижама ви харесва, може да я потърсите по магазините или да изберете от страхотното разнообразие на онлайн магазини за пижами и бельо като тези.

Последно, но не на последно място – цветът и шарката на пижамата трябва да са подходящи и вашето дете да ги харесва. Ще се учудите колко много това ще ви помогне при обличането на пижамата вечер – детето само ще иска да я сложи. В днешно време има хиляди шарки, щампи и цветови комбинации за детски пижами, затова когато избирате, потърсете мнението на детето си, нека то само прецени дали иска пижама със спайдърмен, пирати или кученца. Избрана от него пижама може да се окаже краят на мъчителните борби за обличане всяка вечер.

Ако трябва да обобщим – изборът на детска пижама е сложно начинание, но може да се сведе до следването на три лесни стъпки. Изберете подходящия размер, след което преценете каква да е материята, като обмислите варианта за детски пижами, направени от бамбук, и накрая, с помощта на детето си, изберете цвета и щампата на пижамата. Следвайки тези три прости стъпки, вие ще направите детето си щастливо, а на себе си ще спестите много труд и нерви при избора на пижама.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!