≡ Menu

Как да изберем озвучителна система за събитие на открито

Доказана марка озвучителни системи. Съвременни технологии. Висококачествен звук.

Предполага се, че щом се използва на открито, озвучителната система ще трябва да предостави качествено озвучаване на голямо пространство, например стадион, площад, сцена на открито и т.н. Откритото пространство налага преобразуване, изменение и възпроизвеждане на звука без пречката от страна на многобройни фактори, които намаляват качеството му, а именно голяма площ, многобройни странични шумове, които пречат на звука и т.н. Предлагаме на вашето внимание някои основни съвети как да изберете възможно най-добра за вашите нужди озвучителна система за използване на открито.

Доверете се на доказана марка и търговец

Пазарът изобилства от производители и търговци на озвучителни системи и отделни техни компоненти, което значително затруднява избора. Препоръчително е да се спрете на марка, специализирана в производството на такива продукти, и да закупите системата от търговец с добра репутация. Така ще си гарантирате оптимално качество, ценни професионални съвети и отлична поддръжка. Потърсете информация за различните марки в интернет и си съставете списък със системи, които имат висока оценка от други клиенти, а след това обсъдете продуктите с избран от вас търговец.

Заложете на съвременната технология

От особено значение е да закупите озвучителна система за спортен обект, стадион или друго открито съоръжение, която използва съвременна технология. Не е задължително системата да бъде нова. Можете да намерите много добри употребявани компоненти на отлична цена, които се отличават с наистина високо качество. Независимо от това обаче, в системата трябва да са вложени модерни съвременни технологии. По този начин ще си гарантирате съвместимост с други устройства, по-лесен и евтин ремонт и по-дълъг период на експлоатация.

Изчистен фонов шум и повишена яснота на звука

Двата най-големи кошмара при озвучаване на събития на открито са всички страшни шумове, които пречат на звука, и липсата на яснота. Много от по-евтините системи не са способни да изчистят фоновия шум и да предоставят звук с максимална яснота. Често, когато в близост има други електронни апарати, те допълнително влошават звука. В резултат на това публиката и организаторите остават недоволни от озвучаването. Именно затова е необходимо да изберете система, която може успешно да се справи с тези проблеми.

Изборът на озвучителна система за стадион, спортен обект или друго открито пространство не е никак лесен, а покупката на качествена система изисква сериозна инвестиция. Тя обаче е задължителна за всички професионалисти, които искат да се развиват в тази област и да печелят доверието на своите клиенти и възложители с оптимален звук.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!