≡ Menu

Как да изберем качествени щори?

Качествени щори изглеждат добре, монтират се лесно и издържат по-дълго. Повишете вашето IQ по отношение на щорите и намерете най-изгодната сделка за вас вашия дом!

Ето няколко основни признака, по които може да разпознаете добрите щори:

вертикални щори

вертикални щори

1. Щорите трябва да имат добре опънати жалузи

Жалузите на щората трябва да са гладки и да стоят в правилна позиция през целия жизнен цикъл на щората. Някои производители монтират допълнителни винтове от всяка страна на щората, като слагат по един винт между всяка от жалузите. Това може да ви създаде проблем, защото ще се наложи да пренавивате въпросните винтове след време. Друг проблем е, че всяка една от жалузите се адаптира към въпросните винтове по различен начин. Синтетично дърво, винил и всякакъв друг вид синтетични щори имат такива навити винтове. Следователно е трудно да поставите жалузите в желаната позиция и самата им ротация става по-трудна.

2. Щорите са изградени от качествени материали

Дървото е най-подходящият естествен материал за направата на щори, но не всеки вид дърво е подходящ. Липата, например, е най-подходящото дърво, защото е най-правото от широколистните и има ясна текстура. Може да се ошлайфа, да се оцвети и да му се придаде много гладка повърхност.

3. Щорите имат отвор за панти

Отворите за панти позволяват на щората да прилепне по-добре към отвора на прозореца и по този начин разстоянието между щората и прозорецът да не е достатъчно голяма и да пропуска повече светлина.

щори

щори

4. Разгледайте добре някоя мостра преди покупка

Компанията трябва да може да ви покаже готова проба. По този начин можете да видите качеството на изработката. От ползва ще ви е ако може да наложите мострата на прозорец и да се опитате да си представите как щората ще изглежда във вашия дом.

5. Щорите трябва да имат хубав завършен вид

Качеството на боята е от особено значение за вашето крайно удовлетворение от покупката. Боята трябва да е гладка, гъста, а също така трябва да е и със защитно покритие.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!