≡ Menu

Как да изберем архитектурно студио за проектиране на къща?

Помните ли, когато бяхме малки как си строяхме сами къщички? Събирахме се заедно и само час „ къщата” ни беше готова, а ние, децата вече бяхме се събрали в нея, за да си разказваме интересни историйки.

Щеше да е хубаво, ако и сега можехме просто да поискаме да си построим къща и да можем да си я „направим” без проект, с подръчни материали и без да се налага да се съобразяваме с нищо.

Но за съжаление това е невъзможно, и ако искаме да построим своя собствена къща ни се налага да вземем някой неща под внимание.

Добре е да сме наясно, че каквато и къща да искаме да си построим първото, което трябва да направим, е да намерим подходящото архитектурно студио, което да направи проектирането на къщата ни.

Без проект на къщата, тя просто ще е незаконна постройка и това изобщо няма да е в наш плюс.

Затова, ето какво трябва да направим, за да открием подходящото архитектурно студио, което да извърши проектиране на къща.

Най-лесния вариант е да се допитаме до близки и приятели, които наскоро са ползвали услугите на някое архитектурно студио. Казваме лесен вариант, защото се предполага, че близките ни няма да ни дадат грешна насока, а и от друга страна лесно можем да отидем в дома им и да разгледаме работата, която са свършили от съответното архитектурно студио.

Другият вариант е да разгледаме страниците на архитектурните студиа, които предлагат проектиране на къща, сред които е и нашата.

Добре е, преди да вземем решение на кое студио да се доверим, внимателно да разгледаме страниците на поне няколко такива студиа, да разгледаме портфолиото им и разбира се цените, на които предлагат проектиране на къща.

За да сме още по-уверени, че няма да сгрешим в избора си, можем да отправим запитване до поне две – три архитектурни студиа, в които да поискаме по-детайлно разяснение за начина им на работа, времето, което ще отнеме изготвянето на проекта и цената, която ще трябва да заплатим за проектиране на къщата.

След като получим отговорите, вече можем да изберем това архитектурно студио, която според нас е най-подходящо.

Сега остава само да се срещнем с архитектите, които сме избрали и да изложим нашите виждания за това как искаме да изглежда къщата ни.

Архитектурни студиа предлагат на своите клиенти не само проектиране на къща, но и помощ от самото начало, до пълната реализация на проекта, така че е добре, когато наемаме архитекти, те да могат да са до нас през целия процес на строежа на къщата ни.

За повече информация може да проверите тук.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!