≡ Menu

Как да избегнем сухата и сърбяща кожа през зимата

Кожата ви сърби през зимата? Това е често срещан проблем при доста хора, които имат суха кожа. Те трудно понасят студените месеци, когато температурите и влажността са ниски. Когато кожата се дехидратира тя губи своята еластичност, напуква се и се залющва. Много от случаите започва и да сърби. Все неприятни неща, които никои не желае да изпитва, но когато това се случи, е сигнал, че кожата ви има нужда от пълноценна хидратация, за да продължи да бъде гладка и еластична. За целта вие трябва да знаете как да й я осигурите и каква професионална козметика да използвате, за да я предпазите.

Хидратиране на козхата

Можете да се справите със сухата и сърбяща кожа като изпълнявате следните няколко стъпки:

  • Почистване на кожата. Изберете почистваща козметика или хидратиращи сапуни, които имат допълнително количество мастни вещества или масло като ланолин, какаово или кокосово масло. Грубите сапуни могат бързо да ви лишат от защитните масла на кожата ви. Един от най-големите проблеми на хората със суха кожа се дължи именно на употребата на неправилна козметика. Именно поради тази причина дерматолозите препоръчват да се използва професионална козметика за съответния тип кожа, защото тя е преминала през редица тестове и е с доказано положително въздействие върху кожата.
  • Хидратиране на кожата. Проблемната суха и сърбяща кожа се проявява, когато няма достатъчно количество вода в кожата, в следствие, на което тя се дехидратира. Ето защо е толкова важно да използвате овлажняваща козметика, която ефективно да доставя нужната хидратация на клетките. Заложете на кремове, повтарям на кремове, а не на лосиони. Според специалистите текстурата на кремовете запечатва по-добре влагата в клетките и съответно оказва по-благоприятно влияние върху сухата кожа.
  • Сух климат. Централното отопление и климатизацията също влияят неблагоприятно на кожата и я изсушават. За това в затворени помещения трябва да има овлажнител за въздух, както и да имате под ръка хидратиращ крем, който е добре да прилагате поне 2 пъти на ден.
  • Ограничете горещите вани и душове. Да знаем, колко е приятно да се потопиш в горещата вода през зимата, но за съжаление ще трябва да ги ограничите и вместо гореща вода трябва да използвате топла. Продължително излагане на гореща вода може да отмие натуралните масла, които предпазват кожата ви от изсушаване.
  • Предпазвайте кожата си от суровите ветрове и ниски температури. Студеният и суров зимен вятър е един от най-честите виновници за сухата кожа на лицето и ръцете. За това най-добре е да използвате овлажняваща професионална козметика и когато излизате навън да носите ръкавици, шал и шапка.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!