≡ Menu

Как да защитим смартфона си

В днешния технологично развит свят, смартфона е неразделна част от ежедневието ни. Отминаха времената на масивните и здрави телефони с копчета, които издържаха на всякакво натоварване и оцеляваха във всякаква среда. Днешните устройства са много по-сложни, много по-крехки и частите за тях не са от най-евтините. Предполагам на много от нас, както и на мен се случвало, телефона ни да удари земята или друго по-твърдо от него тяло, понякога последиците може и да са фатални.
За да не се превръщаме в роби на собствените си телефони и да треперим над тях денонощно, ви представяме различните видове аксесоари за телефони с които да защитите мобилния си телефон.

Flip-ове

Какво е флип? Флип идва от английски и означава, нещо което се разгръща или по-просто казано – калъфи тип тефтер.
Тези калъфи биват два вида:

– вертикални флипове: При този вид калъфи предната част, която предпазва дисплея пада вертикално на долу, по този начин ползването е много по улеснено, но при някои изработки езика с магнит, който закопчава калъфа пречи, защото се пада точно над ухото.

– хоризонтални флипове: Тези флипове са един вид като книга или буквално тефтер. При тях използването е също удобно, особено, когато предния капак се прегъне назад, в някои случаи обаче, когато трябва да свършим нещо или да пишем нещо набързо, може да се затрудним.

Като цяло флиповете или тефтерите, са едни от калъфите които предпазват най-добре, защото устройството е обградено от всякъде и дори и да бъде изтървано, шанса за оцеляване е много голям. Флиповете са много видове от кожени до поликарбонатни, от супер тънки до анти шокови, от елегантни и семпли. Оставяме на вас да прецените, какъв точно да изберете за телефона си.

Силиконов гръб

От името става ясно, че това е само гръб, един вид като гнездо в което се поставя самия телефон. Силиконовите гръбчета са най-удобни за работа с телефона, при тях нищо не се отваря затваря, а директно може да се започне работа с устройството. Силиконови калъфи има отново различни видове:

– Ултра тънки – ултра тънките силиконови калъфи, предпазват по-малко, предимно от надраскване и замърсяване. При изтърване няма да има голям ефект от калъфа, целта му е по скоро да запази оригиналната форма и дизайн на телефона.

– Стандартен силикон – стандартния силикон е по-дебел, по-гъвкав и като цяло, много по-издръжлив от ултра тънките. При изтърване отново е спорно дали ще издържи телефона на удара, но тук шансовете определено са по-големи.

– Хибриден – хибридните или антишокови калъфи, са изработени от две части, плътен дебел силикон, в който се поставя телефона и здрава пластмасова щипка, която се закача за самия силикон. При тези калъфи издръжливостта е най-голяма, могат да бъдат много натоварвани и със сигурност са най-здравите от всички видове гръбчета.

Силиконовите калъфи предпазват смартфона, предимно в задната част. Дисплея обаче остава не защитен, за това е добре да се помисли за комбинация от силиконов гръб с протектор за дисплей. Протекторите ще разгледаме сега.

Скрийн протектор

Протекторите за дисплей са много полезни и също са няколко вида, дори повече от няколко, но ще разгледаме основните 3 вида.

– Обикновен протектор – обикновения протектор е само филм, който се залепя на дисплея на телефона ви, посредством вакуум. Тези протектори предпазват предимно от надраскване и са особено полезни, когато слагате телефона си в джоба, заедно с монети и ключове. Обикновените протектори също са няколко вида – анти-блясък (не позволяват на светлината да се отразява и можете да виждате спокойно дисплея без да бъдете заслепени), матов (тук покритието е матирано, за мен лично тези протектори затъмняват реалните цветове на дисплея, но пък са по-приятни на визия и на допир), гланциран (гланцираните са стандартни напълно прозрачни протектори, все пак зависи от самото качество на изработка, какъв точно ще бъде процента на пропуснатата светлина.)

– Противоударен протектор – противоударните или анти-шок протектори, са изработени от 3 слоя, мек силиконов слой, който има директен досег с дисплея, среден анти-шоков слой, който разпределя удара по цялата повърхност на дисплея, което предотвратява концентриран удар и евентуално счупване на дисплея и трети слой, който е супер издръжлив на надраскване. Тези протектори са много по-издръжливи от стандартните и като време на употреба и като предпазител от изтървания и удари.

– Протектор от закалено стъкло – това е най-новата технология за защита на дисплея. Протектора е изработен от химически обработено стъкло, което е невероятно издръжливо и на удари и на надраскване. С този протектор допира е точно като да докосвате дисплея си без защита. Тези протектори са лесни за поставяне, могат да се свалят и поставят многократно.

Това са основните варианти на защита, които според нас, всеки смартфон трябва да има. За да се избегнат нежелани инциденти и скъпи ремонти. Можете да имате в предвид, че цената на дисплей за мобилен телефон е 1/3 от цената на самия телефон.
Надяваме се да сме помогнали с избора на подходящи аксесоари за Вашия мобилен телефон.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!