≡ Menu

Как да започнете PPC кампания по време на инвентаризация?

Фирмите за търговия на дребно следва да поддържат артикулите си в ред, а това значи да се извършват постоянни проверки. Извършването на успешна Pay per click акция се опира на горе-долу подобни основания. Вероятно това е и базата двете области да е възможно да се свържат. Преди да стартирате такава PPC кампания, съществуват някои неща, които би следвало да обмислите. Имате ли изложение за продуктите, които ще са в Pay per click рекламата? Обновяват ли се описанията на артикулите, като е нужно това? Ползвате ли DoubleClick Search и Google Merchant Center? Разпределили ли сте продуктите от акцията в маркетингови групи?

PPC реклама

PPC реклама

Отговорите
Ако сте отговорили положително на всички въпросителни, няма да е чак толкова трудно да извършите инвентарна PPC кампания.
Нека приемем, че е изградена вече сигурна тактика за развитието на Pay per click акцията. Това е примерната първа стъпка. След това следва да се обърнем към профила си в DoubleClick Search или Google Merchant Center. Това дава възможност да започнете създаването на реклами за акцията. Няма значение коя от платформите за онлайн маркетинг ще изберете в последствие – AdWords или Bing Ads.
В DoubleClick създаването на нова PPC акция става, след като кликнете на Create New Campaign, а след това изберете Inventory. След това е нужно да попълните основната информация за своята PPC акция: бюджет, мрежа, място, език, Ad Rotation, доставка и т.н. Това е първата част от провеждането на инвентарна Pay per click кампания. Следващата стъпка води до нуждата рекламните материали да са разделени по видове. Те биха могли да изглеждат по следния начин:

– Селекция на артикула
– Тип на продукта: Якета > Зимни
– Пол: Унисекс

Разбира се тези категории на рекламните групи могат да претърпят много промени, за да са релевантни на вашата акция. Остава да се измислят заглавия на отделните маркетингови групи. Това се върши, за да е възможно да разберете информацията от анализа доста по-скоростно. По тези стъпки бихме могли да произведем Pay per click кампания, която да е способна да продава всички “Якета > Зимни”.

Рекламни шаблони
Следващата стъпка, в тази PPC акция е да бъдат измислени рекламни шаблони. Това би трябвало улесни тестването на самия рекламиращ текст. Също така ще се даде възможност да бъдат създадени много голямо количество реклами за кратък период от време.
Говорим за времето, в което следва да обърнете внимание на инвентара си с ключови фрази. Бихте могли да създадете много шаблони. Ето една идея относно това какво е добре да съдържат:

– Наименование: Якета /С цена
– Заглавие на обявата: Купете [име на артикула]
– Описание на обявата Line 1: Купете [име на продукта]
– Описание на рекламата Line 2: Започват от [цена]. Пазарувайте сега!
– Изписване на URL адреса, който е на целевия линк: www.MySite.com/[име на продукта]

Като следваща стъпка си отделете време отново да разгледате основните думи и фрази, които сте включили в акцията. Това е изключително важно, а вероятно не би следвало да ви отнеме много повече от 10 секунди, за да премахнете ирелевантните сред тях. С приключването на тази стъпка завършва и подготовката за PPC кампанията.
От тук нататък специалистите трябва да следят данните и анализа всеки ден. Говорим за действително много ключови факти за поставянето на PPC акция от всякакъв вид.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!