≡ Menu

Какво трябва да знаете за различните видове лечение на варикозни вени?

За някои хора, лечението на разширени вени е важно не само поради медицински причини. Ако страдате от това заболяване, освен причинения дискомфорт и болка, това състояние може да застраши и вашето самочувствие. Грозните белези, които се появяват върху кожата, оцветени в синьо или лилаво, може да бъде нещо, което искате да скриете. За да се отървете от този проблем, трябва да се консултирате с лекар, който ще ви предложи различни начини за лечение.

В информация поместена в здравен портал, за варикозни вени можете да намерите съвети, които ще ви бъдат полезни за преодоляване на проблема.

Преди всяко лечение на разширени вени, трябва да знаете, че в повечето случаи те не причиняват други медицински проблеми. Въпреки това, ако вече имате някакви други заболявания като диабет, това може да се окаже сериозен проблем, който да причини възпаление и кожни язви. За да се предотвратят тези здравословни състояния, възникнали в резултат от разширени вени, операцията може да се окаже много добра идея.

За някои хора, премахването на варикозните кръвоносни съдове, може да се състои само в използването на правилната комбинация от лосиони и кремове, които ще свият вените и ще стегнат кожата около тях. Но все пак това не е начин, който е ефикасен при всички хора, особено тези с тежки случаи на разширени вени.

Един от методите за лечение на варикоза е лигиране на вените. Състои се от малък разрез, през който се отстранява проблемната зона от вената и се възстановява нормалния кръвопоток.

Друг начин е лазерната хирургия. Този вид операция ще унищожи увредената вена. Предимството на този метод е, че можете да получите по-кратък период на възстановяване. Единствения недостатък на тази процедура е, че е доста скъп вариант на лечение.

Операцията на разширени вени, обикновено е еднодневна процедура, въпреки, че някои лекари могат да изискват от пациента да пренощува в болницата и да бъде под наблюдение. Манипулацията обикновено се извършва под обща анестезия, което предотвратява чувството на дискомфорт по време на операцията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!