≡ Menu

Какво е freelance/freelancer?

Dollar-IconДнес можем да засечем доста freelancer-и по форуми и сайтове за freelancing. Това са обикновенни потребители, които предлагат услугите си, като например: сътворяване на текст или превеждане на такъв, програмиране, дизайн, изготвяне на сайт с помощта на готова система и прочие, мнозинството от които работят в домашна обстановка, на свободна практика.

Според професионалното знание и опитът който са натрупали, те се събират в общи freelancing проекти, които целят да свържат freelancer-и и потребители, нуждаещи се от такива. Когато потребител в нужда опише от какъв freelancer се нуждае, всеки такъв започва да предлага цена, в зависимост от това какви услуги трябва да извърши. Плащанията се извършват най-вече по електрон начин, по банков път.

Това е вид собствен бизнес, както разбрахме. Колкото е положителен този факт, толкова и отрицателен. Всеки един потребител, който иска да се занимава с freelancing трябва да се отнесе към това с голяма отговорност и да бъде сигурен в своите знания и умения. Това е професия в която Вие трябва да имате изградени основи, а всичко останало се позовава на тях.

Това са сигурностите и рисковете в резюме за тази “професия”. От страна на доходи, не трябва да се пренебрегва факта, че ако имате голям набор от знания и умения, бихте могли да изкарвате доста добра печалба.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!