≡ Menu

Какви вещи да носим в дамската си чанта?

Жените имат навика да носят какво ли не в дамските си чанти. Претрупването на прекалено много предмети обаче създава хаос, не ви позволява да намерите нужното бързо, а и може да навреди на любимата ви чанта. Как да въведете ред в чантата си и да прецените какво да носите в нея? Предлагаме ви няколко полезни съвета.

Започнете с размера на чантата. Помислете добре дали можете да ограничите вещите до малък брой, така че те да се побират в по-малка чанта или ви е нужна по-голяма. След като изберете даден размер, трябва да се съобразявате с него в ежедневието си и да не се опитвате да съберете прекалено много вещи в ограничено пространство. Най-лесният вариант да определите вещите, които ви трябват ежедневно, е като направите списък, който да включва всичко необходимо:

  • Портмоне, кредитни карти и лични документи – тези предмети са задължителни, заедно с личните и служебните ви ключове, и мобилния ви телефон. Ако носите пари в брой, ограничете сумата до минимум, за да не изгубите много, ако откраднат чантата ви.
  • Козметични продукти – едва ли съществува дамска чанта, в която да няма козметични продукти. Преценете каква козметика използвате ежедневно – червило, спирала, молив за очи, фон дьо тен и т.н. Вероятно ще са ви нужни малко огледало и гребен, както и парфюм. Най-удачно е да ги приберете в отделен несесер, за да избегнете риска от изтичане и изцапване на чантата.
  • Санитарни продукти – носни кърпички, препарат за почистване на ръце, тампони – това са основните санитарни материали, с които трябва да разполагате по всяко време.
  • Лекарства – ако ежедневно пиете лекарства, те също трябва да присъстват в дамската ви чанта. Добра идея е да имате под ръка и обикновени болкоуспокояващи за спешни ситуации.
  • Очила – слънчеви или диоптрични, те трябва да са в специална кутия или калъф, за да не ги счупите. Това също изисква място в чантата.
  • Бележник и таблет – повечето жени имат нужда от бележници, в които си водят записки, а в днешно време много дами носят със себе си и таблети. Преценете дали тези предмети са ви нужни в ежедневието.

Ако списъкът ви включва прекалено много неща, които не се побират в дамската чанта, ще трябва да се откажете от някои от тях. Помислете кои вещи използвате най-малко и от кои можете да се лишите. Все пак не забравяйте, че преди всичко сте дама, а дамската чанта е вид аксесоар, който подчертава женствеността ви и подобрява цялостния ви външен вид.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!