≡ Menu

Каква е разликата между обикновените и геймърските лаптопи?

Геймърските лаптопи набират огромна популярност и именно поради тази причина много от водещите производители като Dell, Sony, HP, Toshiba, Asus и други предлагат на пазара мощни геймърки лаптопи. Избора и покупката на лаптоп за игри не е никак трудно, особено ако сте ясно какви параметри точно трябва да притежава вашия лаптоп.

Каква е разликата между геймърските лаптоп и обикновените такива?
Много е просто, тайната се крие в това, че геймърските се предлагат с много по-мощни видео карти от производители като ATI или Nvidia. Благодарение на външните видео карти, които са снабдени със собствена памет, стартирането на тежки игри е изключително лесно. Любимите ви игри ще вървят гладко, без да насичат, а вие ще можете да се насладите на едно изключително гейминг изживяване. Повечето обикновени лаптопи предлагани на пазара са с вградени видео карти като Intel GMA. Вградените видеокарти са също са добри, но за по-слаби и по-стари игри, които не изисква допълнителна мощност като най-новите 3D игри.

Именно видеокартата е сърцето на всеки геймърски лаптоп, и отново тя ще ви помогне да се потопите изцяло в играта, правейки всека една експлозия, пейзаж или други действие по-реалистично. Точно поради тази причина когато избирате вашия нов геймърски лаптоп задължително обърнете внимание дали е с външна видео карта и колко памет има. Най-добре е да бъде с минимум 1GB рам, за да може да се насладите на любимите си игри. Разбира се предлагат се лаптопи с много по-мощни видео карти с по 2 или до 4GB рам, а има и такива, който са с 2 видео карти едновременно.

Запалените геймъри много добре знаят, че обикновените лаптопи са неспособни да възпроизвеждат 3D игри, тъй като техните компоненти са по-слаби и разбира се цената им също е значително по-ниска от тази на геймърските.

Освен с мощни видео карти, геймърските лаптопи се отличават и с високопроизводителни двуядрени или четири ядрени процесори. Благодарение на мощните процесори, тежките игри се стартират бързо и вървят гладко. Друг важен компонент е RAM паметта. В момента на пазара масовите лаптопи се предлагат с 4GB рам, докато геймърските са с 6 или 8GB, а някои дори с повече.

Когато говорим за лаптоп за игри, задължително е да се обърне внимание на дисплея и негова резолюция, тъй като колкото по-голям е размера на екрана и по-висока е неговата резолюция, толкова по-голямо ще бъде удоволствието от играта.

Както вече казахме повечето геймъри знаят, че когато трябва да избират нов лаптоп за игри трябва да търсят мощни видео карти, процесори, рам памет и резолюция на екрана, но често забравят, че има и други важни фактори, които също не бива да се пренебрегват. Това са живот на батерията, usb портове, високопроизводителна камера и съраунд.

Сега вече след като сте наясно с всички тези неща ще можете много по-лесно да изберете подходящият за вас геймрски лаптоп, с който да се насладите на най-новите игри. А голямо разнообразие от мощни геймрски лаптоп от доказани производители като Dell, Asus, Acer, Toshiba, Alien и други ще откриете в каталога ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!