≡ Menu

Инструменти “Fiskars”, начин да работите в градината си с удоволствие

Когато говорим за инструменти за различни дейности, обикновено изтъкваме техните качества като здравина и функционалност. На пазара се предлагат обаче и инструменти, които са въплъщение на романтиката, красотата и естетиката. Тези инструменти са на финландската марка Fiskars. Fiskars инструментите се предлагат на серии, за различен вид дейности. Самите инструменти са изработени с такъв чар и прецизност, че на човек му идва да ги колекционира!

инструменти fiskars за градината и за в къщи

Инструменти fiskars за градината и за в къщи

Инструменти fiskars

Всички ние, още от деца си мечтаем за приказна къща, и великолепна градина, с красиво оформена поляна, градински лехи с цветя, и добре подрязани храсти. Главната отличителна черта на инструменти Fiskars е, че те са създадени не само да вършат полезна работа, но и да ни доставят удоволствие при извършване на всяка една определена дейност. Създателите на Fiskars на сечивата, са помислили за най-малкия детайл, за най-малката извивка в инструмента. При Fiskars се наблюдава не само отлично качество на материалите, но и много красив дизайн, който същевременно е съчетан с ергономичност и удобство за ползване на съответния инструмент. Fiskars са създадени от фирма, която води началото си от далечния седемнадесети век, като носи името на едноименното селище във Финландия. Обикновено селцата в тази северна страна са символ на екологична идилия, чистота и издържаност на формите, и присъствие на природата навсякъде и във всичко.

Fiskars

Fiskars

Fiskars

Широко известни са финландските къщички с покриви, покрити с трева, както и големите традиции в дървообработването и производството на различни сечива. Днес Fiskars, предлага огромна по разнообразие гама от всевъзможни дърводелски, градинарски и кухненски инструменти, както и такива за пикник, и алпинистки сечива, които могат да се намерят и закупят в различни търговски вериги магазини у нас. Fiskars инструментите се отличават със своя дизайн, който е запазена марка. Още през 60-те години на двадесети век, от Fiskars пускат първите инструменти, които са от листова ламарина, с характерни пластмасови дръжки в оранжев цвят. Fiskars са мечта за всеки едни уважаващ себе си градинар или овощар. Наистина с тези инструменти е истинско удоволствие да се работи по градината. Какво ли не се предлага в магазините от тази прочута марка сечива – дълги ножици за високи клони, ножици, които имат специален механизъм, за да усилят приложената мускулна сила, храсторез, за оформяне на храсти. Особено интересни са така наречените изкоренители на плевели. Всеки който се е занимавал с градинска работа, е наясно какви мъки са да си играеш с изтръгването на тези вредни треви. Царството на инструменти Fiskars не свършва до тук, а продължава с голямото разнообразие от всевъзможни лопати, брадви и кирки. При всички Fiskars е помислено за ергономичността – те са така проектирани, че да улеснят дейността, на ръцете, позицията на тялото, по-малкото напрежение в кръста, когато наведени работим. Дори, при различните модели Fiskars е изчислен ъгълът, при който човек се навежда за определен вид дейност и това е съобразено в изработване на ръкохватката, в нейната дължина и извивка. Материалите на инструменти Fiskars също са от най-високо качество.

Инструментите Fiskars

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!