≡ Menu

Инсталация на бутон на стартера

Бутонните превключватели могат да бъдат използвани за задействане на стартерите на коли, камиони, дори и трактори. Те често се монтират, когато в ключа се появи дефект, който не може да бъде отстранен, или когато той бъде загубен. Собственикът трябва да прецени дали тази операция си заслужава, а това от своя страна може да доведе до много аспекти за обмисляне. Много често бутоните се използват за контролиране на стартера, когато сигурността на превозното средство е даденост. Това може да се отнася както за спортна кола, така и за трактор например. Използването на превключвател в този случай е наистина много удобно, поради естеството на използването на превозното средство.

Какво ще ви трябва?
При следващата ви разходка до магазина за електроника ще трябва да си набавите бутонен прекъсвач. В случай, че се занимавате с подобни видове ремонти, трябва да разполагате със собствена бормашина, както и с всичките й принадлежности. Естествено трябва да намерите проводник, който ще свързва електрическата верига. Освен това чифт клещи ще ви помогнат много при изготвянето на този проект.

Как започва операцията?
Преди всичко ще трябва да се уверите, че по веригата на автомобила не протича ток. Трябва да изключите захранването. След това можете да продължите със следващите стъпки. Извадете отрицателния кабел на акумулатора.
Следващата стъпка изисква от вас да намерите най-подходящото място, на което да поставите бутона. Той може да бъде както на таблото, така и в някоя скрита позиция. Решението зависи от индивидуалната ситуация и възможности. Това означава, че трябва сами да прецените къде искате да поставите бутона. Не забравяйте, че той трябва да бъде достигнат с лекота от страна на водача на автомобила.
Използвайте електрическа бормашина и свредло с достатъчен размер, за да пробиете достатъчно голяма дупка, за да монтирате превключвателя. Проверете размера на вашия бутон. Това се прави, защото няма определен стандарт за телата на превключвателите и размерът може да варира от една марка до друга.

В търсене
Следващата стъпка изисква от вас да локализирате бобината или намотката. Тя ще се намира под предния капак или на вътрешния калник. Възможно е също така да е разположена и върху стартера .
Отстранете част от предпазната обвивка на кабела, за да достигнете до медната сърцевина. Използвайте този проводник и свържете тялото на бутона с бобината. След това ще трябва да прикрепите цялата система към комутатора. Постарайте се проводникът да се намира над намотката.
Същото ще трябва да се повтори с двата кабела, които свързват бутоните. Това означава, че ще следва да повторите тези стъпки два пъти. Свържете този проводник с положителния край на батерията.

В заключение
Много полезен трик е това, когато по някаква причина не можете да намерите ключовете на автомобил, камион или трактор. Може наистина да излезе по-евтино, а и няма да имате никакъв проблем със стартирането чрез бутон. Той със сигурност няма да се изгуби. В случай, че срещате затруднения в разбирането на посочените по-горе стъпки, е най-добре да се свържете със специалист. Погледнете например тук: Често тези обяснения може да са наистина неразбираеми за някой, който не се е занимавал с такава техника преди. След като видите изпълнението, можете да сте сигурни, че и вие ще се справите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!