≡ Menu

Има ли по-нечовешка болка от зъбобола?

Заповядайте да разгледате олекотения и реновиран уеб сайт на дентална клиника. Рушенето структурата на зъбите и заболяванията на венците се отнасят към външни влияния като стомашни или болести на нервната система, бременности и кърмене, атрофията на целия организъм и географското разположение. Африканците например страдат в пъти по-рядко от дентални увреждания, в сравнение с населението на Европа, като това се отдава на климата, водите и храната.

Какво можем да направим, за да предпазим зъбите си здрави? Причината да се получи зъбобол са увреждания, възпаления на околозъбната материя или корен, недобре пломбиран зъб, на който например, не са изчистени правилно каналите и пр. Уврежданията на венеца, ушите или челюстта могат да ни подведат, че имаме зъбобол и обратно. Болките в някой от зъбите могат да доведат до синузити, възпаления на гърлото, болки в очите, ушите и части на лицето, бъбречни и сърдечни заболявания. Доказано е, че усложненията на венците, ушите или челюстите водят до подобно чувство. но Зъбобола от друга страна, може да причини възпаление на гърлото, неприятно чувство в областта на ушите или лицето, синузити, парене в очите, ревматизъм, сърдечни и бъбречни усложнения и др.

Как да разпознаем зъбоболът? Той се появява без особена причина или след като сме консумирали определени храни. Усеща се в зоната на един зъб или цялата челюст, при почукване върху един или няколко зъба, на приливи и отливи или постоянно – с намаляващ и усилващ се ефект. Нерядко имате подвеждащото чувство, че ви боли даден зъб, а е разрушен друг, който може дори и да не е съседен. Не се самозалъгвайте, че ще ви мине – обърнете се към вашия зъболекар моментално. Болките означават, че вече дори е станало късно.

Как може да се постъпи? Ходете редовно на профилактичен преглед, тъй като в начална форма вашият стоматолог ще диагностицира усложненията и ще предотврати рушенето на вашите зъби.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!