≡ Menu

Изработка на успешен уеб сайт

Всеки, който е решил да се занимава с бизнес знае, че този бизнес трябва да бъде представен Интернет и то максимално добре. Около 90 процента от всички потребители, които имат нужда от стока или услуга, първо търсят информация за нея в мрежата, а търсачките са основен инструмент. Именно затова за да бъде успешен един сайт, то той трябва да бъде лесно намиран и да успява да задържи вниманието на своите посетители. Това са два фактора, които са пряко свързани помежду си. Защо е така?

Интернет и търсачките в него имат строги правила породени от огромната конкуренция. Успешни и предпочитани за търсачките са тези сайтове, които имат богато и стойностно съдържание, структурирани са добре, а потребителите могат лесно да се ориентират в тях и бързо да намират това, което ги интересува.

фирма изработваща вашия сайт

Изработка на сайт

Ако вече имате фирмен сайт и смятате, че според Вас не е успешен, разгледайте го добре и потърсете причините. А те може да са:

  • Съдържание, което е изключително оскъдно и богато на професионални термини, които Вашите клиенти почти не разбират;
  • Копирали сте текстовете частично или напълно от някъде – фирмена брошура или друг източник;
  • Когато сте инвестирали в него, сте смятали, че дизайнът не е от значение, а само съдържанието и затова сте се спрели на евтин сайт;
  • Трудно се ориентирате в сайта ако не влизате често и не знаете кое точно къде се намира.

Ако установите дори една от горните причини, Вашият сайт в този си вид няма как да стане успешен. Колкото и пари да дадете за оптимизация на когото и да е, без да коригирате грешките, ефект няма да има.

SEO оптимизация

SEO оптимизация на уеб сайт

Тук е мястото да споменем, че оптимизацията на един сайт го прави успешен, но самият термин често се разбира погрешно. SEO оптимизацията в същността си не е услуга, чрез която използвайки някакви строго професионални, понякога дори непозволени инструменти, ще заблудим Гугъл, че нашият сайт е по-качествен и по-интересен от този на конкурентна фирма. И ако някой ви обещава подобно нещо, не бива да му вярвате и да давате излишни средства, защото Гугъл добре разпознава доброто от лошото и който се опитва да го заблуди, след това бива наказан. Много са наказаните сайтове, жертва на подобни „професионалисти“ и едва ли искате Вашият да е сред тях.

Оптимизирането на един сайт означава той да бъде максимално популяризиран и рекламиран, но отново с много добра и качествена реклама като текстове, снимки и др. На колкото повече места в Интернет пространството могат да Ви намерят Вашите потребители, толкова повече посещения ще имате, а оттам и повече клиенти. Повечето посещения и особено задържането им на отделните страници вече са признак, който убеждава трайно търсачките и особено Гугъл, че Вашият сайт е стойностен, съдържателен и заслужава да бъде напред в класацията. Минавайки напред печелите още повече посетители, а те Ви дърпат още по-напред. Това е трайният принцип на оптимизация на един сайт и тя Ви звучи съвсем логично, нали? Безспорно Гугъл постоянно и променя правилата си, но това винаги е в интерес на потребителите си, защото те заслужават истинското и най-доброто. Следователно за да имате успешен сайт, трябва да се стремите да дадете и Вие на потребителите най-доброто. А то е:

  1. Фирмен сайт със съвременен дизайн, който е съобразен максимално със стоките или услугите, които предлагате и действа като магнит на всеки, който влиза в сайта.
  2. Фирмен сайт с много добре организирана структура и навигация, която да доставя удоволствие на потребителя когато сърфира в него. Всичко да бъде на един клик от всякакво търсене.
  3. Фирмен сайт с максимално богато съдържание и то написано по достъпен за клиентите Ви език. Опитайте се по много прост и обикновен начин да представите подробно максимално информация за Вашите клиенти. Когато подготвяте текстовете не мислете да се представите пред конкуренцията за супер-професионалисти, а пишете за клиентите си. Те не са длъжни да познават строго специфичната терминология и тя само ще ги отблъсне. Никой не иска да чете нещо, което не разбира.

Добре е в сайта да има и статии, които допълнително обясняват въпроси и проблеми, които знаете че са важни за Вашите потребители.

За да стане един сайт успешен са нужни усилия и от страна на фирмата изработваща вашия сайт, но и от Ваша страна. Дори когато сайта е готов е нужно той да бъде постоянно актуализиран и в него да бъде добавяна информация за всички възможни новости, които настъпват в бизнеса ви.

Успешният сайт в нашето съвремие е гаранция за успешен бизнес и затова който навреме разбере, че да пестиш средства точно от това е грешка, той вече е едно рамо пред другите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!