≡ Menu

Използването на трактори в селското стопанство

Тракторът това е селскостопанско техническо средство за движение на влекач и ремаркета, плугове и други аксесоари…

Ако говорим за техниката за селското стопанство, всички машини от страна на тяхното прилагане, могат да се разделят на три големи групи:

  • Специални
  • Общи
  • Многофункционални

Машините с общо предназначение, използвани в селското стопанство за стандартната работа по отглеждането на различни култури имат своите основни отличителни черти. Това са тяхната висока мощност и пътен просвет.

Независимо от производителя, рано или късно, всеки селскостопански производител се нуждае от оборудване, а такова има нужда от поддръжка. Ето, защо е полезно да  се знае и за всички части за трактори.

Причините за това могат да бъдат различни, включително и предизвикателни, експлоатационни условия. Тази техники са скъпи, така че не всеки земеделски производител може да си позволи да ги замени с нови. Това е основната причина, поради която винаги на първо място стои търсенето на резервните им части.

Гъвкавите модели трактори се използват по време на работа по насаждения, за грижи, когато трябва да оре, сее, балосва, чисти, прибира реколта и т.н. Като се има предвид спецификата на тяхната работа, машините са оборудвани с колела с широки гуми. Клирънсът на такива колесни може да се регулира в зависимост от разстоянието между редовете.

Специалното оборудване за селското стопанство е набор от техники  прикачен инвентар. Такъв има, както според видове трактори, така и разработени за конкретна работа, или цял списък от произведения.

Също така, тракторите могат да се различават в дизайн, видове, това дали имат колела или вериги. Верижните машини имат по-голяма повърхност и създават по-малко уплътняване на почвата. Ако пропускливостта е достатъчно висока, тракторът може да развие по-добро сцепление.

Най-универсални са  колесните трактори, но въпреки това и те се нуждаят от ремонт и нови части. Селскостопанските машини призовават за внимателна грижа по отношение на поддръжка, качествени ремонти, използване на оригинални резервни части. Независимо от факта, дали тракторът е закупен чисто нов или е на повече от десетилетие години, той изисква внимание и грижа.

Когато трябва да се купуват нови части за трактори, трябва да се обръща значение към всеки детайл. Затова най-важно е да се направи консултация с компанията, която предлага резервни части и индивидуален подход, както към работата на машината, така и съобразно професионализъм, отговорност и качество на изпълнение по време на събиране на цялата продукция.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!