≡ Menu

Изграждане на връзки за органичното и локалното търсене

Всеки, който е умерено запознат с добрите практики на SEO оптимизацията, трябва да знае, че създаването на линкове е изключително важен компонент. Естествено трябва да бъдат поставени основите на подхода, но тези, които са успели да наваксат, могат да специализират в изграждането на връзки за органичното и локалното търсене.

Какво е линк билдинг?
Това е тактика или поредица от тактики, които увеличават сайтовете, които са свързани с определена страница. За осигуряването на успешно органично или локално търсене, има някои условия, които би било добре да се имат предвид.
Колко връзки са насочени към конкретната страница или домейн от други уникални домейни?
Как са позиционирани връзките и какъв текст е включен в хипервръзката на страницата, на която се намират?
Какви са уникалните характеристики на сайта или сайтовете, които се свързват с вашата страница или домейн?
Всеки сайт, който притежава голяма мрежа от връзки, може да се надява и на увеличаване на трафика. Това се случва, защото търсачката е преценила, че страницата е важна, защото е свързана с много други сайтове. Стойността на линковете се определя от авторитета, значението, популярността, както и други механизми за определянето на ранглистата, които съставят алгоритмите на Гугъл и другите търсачки.

Изграждане на връзки за локалното търсене
Започването на работата по изграждането на линкове налага свързването на стратегия, която да има предвид местното търсене. Това означава, че сайтът следва да е свързан с много от онлайн представителствата на местните институции. Търсачките, които потребителите използват, за да осъществят локално търсене, ще започнат да вземат сайта все по-насериозно.
Много от компаниите, които се разрастват, трябва да мислят не само за местното търсене. Тяхна работа става все по-сложна, защото те следва да се погрижат едновременно и за органичното, и за локалното търсене.
Подходът, който се използва в международните кампании, до голяма степен повтаря онзи, който се използва в стратегиите за местното търсене. Ето и няколко въпроса, които би било добре да се зададат, когато някой бизнес реши да изнася продукция или услуга в Полша например:
Дали информацията, която е публикувана на страницата, е свързана с интересите на посетителите от Полша?
Има ли автори в Полша, които пишат по темата, която ви интересува? Имат ли те големи ресурси, за да го правят?
Съществуват ли други популярни сайтове и автори в Полша, с които страницата може да се свърже?
Очевидно е, че подходът е много сходен с този за изграждане на стратегия за локалното търсене. Често именно това е основата, на която стъпва интернационалното търсене.
Какъв домейн на страницата трябва да се избере?
Без значение кои са страните, на чиито пазари се опитва да се позиционира една фирма, сайтовете трябва да са съобразени с националния код. Освен това те винаги трябва да бъдат свързани с официалния сайт на компанията и да отвеждат към него.
Потребителите, които провеждат локално търсене ще са по-уверени в резултатите, до които са достигнали. Освен това мрежата от връзки се задълбочава именно по този начин.

Обобщение
Ситуация като тази трябва да се сложи в перспектива, за да оцените усилията, които сте вложили в стратегията си за местното търсене. В случай, че се планира експанзия на нови пазари, не можете да очаквате да повторите точно същите действия. Вероятно ще има сходни стъпки, но потребителското поведение ще бъде различно и това е една от важните причини, с които следва да се съобразите. Индивидуалният подход към локалното търсене във всеки регион може да ви гарантира успех, съветват специалисти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!