≡ Menu

Изберете генератори за ток според нуждите ви

В наши дни имате голям избор на генератори за ток. Двата основните вида са бензинови и дизелови, като всеки от тях има своите положителни и отрицателни качества. От мощността зависи какъв обект ще се захранва, а на ваше разположение съществуват агрегати, които издържат до 24 часа в работен режим. Но нека разгледаме характеристиките на двата вида.

Бензинови генератори

Този тип генератори за ток се използват както в промишлеността, така и за битови потребности. Потребителите могат да избират между различни двигатели предлагащи икономичност и сила. За къщи и вили се препоръчват преносимите генератори, тъй като те са удобни и не заемат място. Бензинът обаче е по-скъпия вариант, тъй че бъдете готови за тази сериозна инвестиция.

Дизелови генератори

Към днешна дата много хора предпочитат дизелови генератори, защото те са икономични и мощни. Коефициентът им на полезна дейност е по-висок в сравнение с бензиновите двигатели и ако купите правилното съоръжение, то може да очаквате продължително действие и ефект. Тук обаче ще споменем, че дизелгенераторите вдигат повече шум и отделят доста дим.

И дизеловите, и бензиновите агрегати за ток са добра идея за алтернативно електрозахранване. Мобилните варианти работят до 8 часа с едно зареждане. Желателно е клиентите да избират висококачествено гориво за тези съоръжения и да ги поддържат редовно. Грижата за генераторите е от съществена важност за техния живот в перспектива.

В интернет има много полезни статии на тема агрегати за ток, така че ви предлагаме да ги прочетете преди да отидете до магазина и да си купите. Сравнете цените по фирмите и избирайте маркови двигатели, за които се знае, че предоставят висока производителност и икономична работа.

В обобщение

Оставяме ви да решите дали да купите дизелов или бензинов генератор, като всичко зависи от финансовите средства, които може да отделите и обекта, който искате да захраните. По-важното обаче е, че ще разполагате с напълно достатъчно електрически ток по всяко време на денонощието.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!