≡ Menu

Значение на линк билдинга за успеха на един сайт

За успеха на един сайт е от голямо значение той да има достатъчно качествени линкове, водещи към него. Тъй като търсещите машини всъщност отчитат наличието на мрежа от връзки към даден сайт, лесно стигаме до извода, че сайт без добре изграден link building ще се приеме за маловажен и без значение при определено търсене и няма шансове да се класира на предните страници като резултат от дадено питане по ключова дума. Търсещите машини обхождат многобройните страници със съдържание и отчитат силните връзки (входящи линкове или inbound links), които даден сайт е изградил благодарение на постепенно и системно линкване от страна на специалистите по SEO оптимизация. Уеб сайт, който няма достатъчно силни входящи линкове не се индексира добре от търсещите машини и няма как да се класира подобаващо сред другите сайтове.

входящи линкове

Линк билдинг

Текстът и съдържанието на един сайт са факторите, които търсачките отчитат и благодарение, на които той може да бъде класиран на предните позиции. Т. нар. „паяци”, обхождащи страниците не могат да отчетат дизайна или услугите, които се предлагат чрез даден сайт, те индексират линковете и текстовото съдържание, ето защо тези компоненти са от изключително значение и изискванията към тях са големи. От оригиналността и качеството на текстовете зависи в голяма степен рейтингът на един сайт. Качествените линкове, идващи от блогове, социални мрежи, директории за статии и пр. привличат вниманието към основния сайт и допринасят за това той да достигне до повече потребители. Разбира се, има значение от колко авторитетен сайт идват линковете, така че може да се каже, че има линкове с по-малко значение и такива с по-голямо. За да се постигне една сполучлива и най-вече ефективна link building кампания трябва да се осигурят разнообразни и качествени линкове, водещи към вашия сайт. Това в никакъв случай не може да се постигне за кратки срокове просто, защото процесът на изграждане на връзки е бавен и изисква време. Важно е да се има предвид от къде могат да се получат качествени линкове, как да се предпазим от т. нар. „токсични „ линкове и други тънкости от областта на SEO оптимизацията на сайтове.

Това, което трябва задължително да се подчертае, е че в основата на успеха на една линк билдинг кампания стои качественото, четивно и любопитно съдържание, което привлича потребителите и ги кара сами да линкват сайта ви. Така постигате и добър таргетиран трафик към сайта си, което значително помага на вашите бизнес цели. Ясно е, че колкото повече потенциални клиенти видят вашия сайт, толкова по-големи са шансовете ви да реализирате добри продажби и печалби от дейността си. Т.нар. link building е важна част от работата по оптимизацията на един сайт и е добре да бъде направена от специалисти, запознати с особеностите на този сложен процес, който изисква време и практически опит. Повече информация за всичко свързано с линк билдинга може да намерите тук.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!