≡ Menu

За рибеното масло, рибата и Омега 3 мастните киселини

През последното столетие хората се хранят по съвсем различен начин. В днешно време се приемат повече храни с наситени мазнини от растения и животни, отколкото ненаситени. През изминалите 100 години, хората са намалили приемът си на полиненаситени мастни киселини, като Омега – 3, с близо 80%. Недостигът на тези мастни киселини води до повече проблеми с нервната, сърдечната и храносмилателната система. Хората страдат от бъбреци и черен дроб. Имат проблеми и с репродуктивната функция.

Тези незаменими мастни киселини действат на организма ни по два начина: Осигуряват ни много важни вещества, подобни на хормони, които са задължителни за правилното функциониране на тялото ни. Те са най-важната и основна част от клетъчната мембрана.

В какво се съдържат Омега – 3 мастните киселини?

Най-богати на тези мастни киселини са рибите, например аншуа, сардина, тихоокеанска скумрия и т.н.

Трябва да консумираме риба минимум два пъти в седмицата, за да успеем да си набавим необходимото количество от мастните киселини. За жалост, те не са много стабилни и когато рибата се опече, тя губи своите качества. За това е по-добре да се насочите към рибеното масло, което е много добро и се приема много по-лесно.

На пазара има много фирми, които продават рибено масло, което съдържа Омега – 3 мастни киселини.

Вие решавате коя марка да изберете, но трябва да сте наясно, че се предлагат два вида рибено масло – едното е натурално, а другото е постигнато по химически път. Естествено, натуралните масла са по-добри и е препоръчително да се използват именно те, защото са по-стабилни и съдържат Омега – 3 мастни киселини, колкото съдържа и самата риба.

Продуктите, които съдържат Омега – 3 мастни киселини, трябва да бъдат пречистени молекулярно, защото в противен случай могат да съдържат замърсители в себе си.

Barlean's

Barlean’s

Продуктът на Barlean‘s Омега шейк отговаря на всички изброени до сега условия.

Тази компания е сред лидерите, произвеждащи ленено и рибено масло. Всички техни продукти са напълно чисти и натурални. Опаковките, в които се предлагат, отговарят на условията за правилно съхранение.

Кога е наложително да включите в дневното си меню рибено масло?

Когато имате не-добре работеща сърдечно – съдова система;

Когато нивата на лошия ви холестерол са високи;

Когато страдате от стрес, нервност или депресии;

В случаите, когато имате проблеми със ставите;

Когато ви трябва по-голяма концентрация и искате паметта ви да се подобри;

За бременните също е добре да приемат рибено масло;

Когато сте в менопауза;

Рибеното масло помага и на активните спортисти;

Когато искате да се отървете от излишните килограми;

Когато имунната ви система има нужда от подсилване;

Ако зрението ви е проблемно;

Когато кожата ви е проблемна;

Когато имате проблеми с кръвното налягане;

Когато искате кожата ви да бъде здрава и хубава

и т.н.

От вас зависи дали ще изберете рибеното масло или ще решите да ядете тлъсти риби, но трябва да сте наясно, че ако не употребявате нищо от тези неща, тогава имунната ви система ще стане много слаба, ще развиете множество заболявания и ще се състарите по-бързо.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!