≡ Menu

За ползите от пиенето на зелен чай

Не е случайност, че зеленият чай влиза в състава на много диети и режими на хранене и често е препоръчван от много диетолози. Напитката зелен чай действа положително върху почти всяка част на тялото, като може да се разгледа и като противоотрова срещу много болести, в това число и когато се налага лекуване на зависимост от наркотиците и алкохола, натравяне с лекарства и др.

Доказано е, че екстрактът, който се съдържа в зеления чай довежда до подобряване на работата на сърдечно-съдовата система, увеличава еластичността на капилярите, засилва метаболизма и не на последно място запазва сърцето здраво от вредните влияния на забързания ни живот.

В борбата с кариесите зеленият чай може да се окаже вашия незаменим помощник. Благодарение на своето действия той може да допринесе за заздравяването на зъбния емайл и усилено се използва при лечението на различни проблеми със зъбите. Също така зеленият чай е добра профилактика за вашата устна хигиена, защото високото количество на полифенол в съставки му лесно може да допринесе дори повече и от най-добрия зъболекар. Не са малко и случаите, когато чаят се предписва като антиоксидант от много общопрактикуващи лекари и също така и специалисти в зоната на кардиологията.

Зеленият чай още е наричан и „източният втори живот”. Това му прозвище идва още от древността, когато европейските откриватели откриват, че местните хора в Азия пият този чай и според древните им легенди така запазват младостта си дълги години и живеят до дълбоки старини. Колкото и нереално да ви изглежда това, съставките съдържащи се в зеленият чай са едни от най-важните за всеки организъм и това обяснява твърдението на тайнствените източни мъдреци.

Ако скоро Ви се е наложило да се лекувате усилено с антибиотици, то вашето тяло има нужда от пречистване. Много е важно това да стане по естествен начин, без излишна химия, изцяло по органичен начин. Тук отново идва на помощ зеления чай, който може да допринесе за възвръщане на предишния ви динамичен и същевременно полезен начин на живот.

Също е добре да се отбележи, че е напълно уместно да използвате тази така полезна билка като чай за отслабване. Зеленият чай ще регулира метаболизма на вашият организъм, ще регулира обмяната на веществата и ще спомогне за по-бързото изгаряне на мазнините.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!